Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 22 mei 2011 15:40

Bedrijfsleven gaat onderwijscapaciteit leveren om MBO overeind te houden

Voldoende en goed opgeleid personeel is essentieel voor de toekomst van de technologische industrie. Een structureel tekort dreigt. In een uniek publiek-privaat samenwerkingsverband met onderwijspartners gaat FME aan de slag om dit probleem te tackelen. Doel: een nieuwe lerarenopleiding voor praktijkdocent met de titel ‘Associate degree Engineering’, op HBO-niveau, op het gebied van engineering (werktuigbouw, elektro- en installatietechniek).

'
1/1

FME heeft samen met Kenteq, de Stichting A+O (die fors heeft geïnvesteerd) en volgens FME een van de beste hogescholen op dit gebied: de Zwolse Hogeschool Windesheim PTH (Pedagogisch-Technische Hogeschool), een deeltijd Ad-opleiding ontwikkeld voor praktijkopleiders/gastdocenten. Drie ROC's zijn nauw betrokken, daar wordt het leeuwendeel van de opleiding aangeboden.

Qua inhoud is de opleiding gelijk verdeeld over vaktechniek en pedagogisch-didactische vaardigheden. Praktijkopleiders wordt een EVC (Eerder Verworven Competenties)-procedure aangeboden. Zo kunnen ze waarschijnlijk veel vrijstellingen krijgen voor de vaktechnische aspecten van de opleiding.

Deze nieuwe opleiding is bedoeld als wapen in de strijd tegen het tekort aan vakbekwame mensen in het MBO en in bedrijven. Bovendien wordt op deze wijze de school voorzien van actuele kennis uit de praktijk, wat een flinke kwaliteitsimpuls zal betekenen.

Kijk hier voor details

bron: FME-CWM

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden