Laatste nieuws:

LEIDSCHENDAM, 4 mei 2011 15:57

Arbeidsmarktmonitor: werkgelegendheid groeit weer

De werkgelegenheid in de metalektro groeit. De sector is optimistisch over de vooruitzichten van het komende jaar. Dit blijkt uit de Arbeidsmarktmonitor naar aanleiding van de tweede meting onder het werkgeverspanel, die gehouden werd in januari 2011.

'
1/1
Vergeleken met de eerste meting blijkt dat er meer bedrijven zijn die hun personeelsbestand uitbreiden en minder waarvan het juist inkrimpt. Ruim de helft heeft vacatures voor uitvoerend, technisch personeel openstaan. De arbeidsmarkt wordt krapper.

De actuele situatie op de arbeidsmarkt wijst erop dat de crisis voor de meeste bedrijven verleden tijd is. Een eerste indicatie is de huidige stand van de werkgelegenheidsindex. Sinds de zomer van 2010 is de meerderheid van de bedrijven hun personeelsbestand aan het uitbreiden. De groei is echter in november en december van 2010 iets minder sterk dan in de voorgaande maanden.

De positieve signalen voor de werkgelegenheidsontwikkeling op de arbeidsmarkt zijn ook terug te vinden in de andere elementen van de Arbeidsmarktmonitor. Zo zijn er minder bedrijven met krimpende werkgelegenheid, is er meer instroom en blijft de uitstroom stabiel.

Werkgelegenheid 2011

De metalektro is positief over de vooruitzichten van het komend jaar. Op het gebied van werkgelegenheid verwacht men een uitbreiding. Dit positieve sentiment wordt door een brede groep bedrijven gedragen. In de komende jaren verwachten bedrijven hun personeelsbestand kwalitatief op te waarderen.
De sector is redelijk optimistisch over de eerste helft van 2011. Volgens de meeste bedrijven blijft de uitstroom gelijk, terwijl de instroom toeneemt. De bedrijven verwachten een groei van de werkgelegenheid in de eerste helft van 2011. Dit zal ook het aantal vacatures laten toenemen.

De rapportage arbeidsmarktmonitor metalektro is een uitgave van de Stichting arbeidsmarkt en Opleiding metalektro en is bestemd voor bedrijven, ondernemingsraden en vakbondskader in de metalektro, relaties en deelnemers/leden van A+O Metalektro.

Download de arbeidsmarktmonitor april 2011 

 Arbeidsmarktmonitor.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden