Laatste nieuws:

DELFT, 26 april 2011 23:16

Rapid Shape brengt TNO's 3D-printer op markt

De 3D-printer die TNO de afgelopen vier jaar ontwikkelde, wordt nu door de Duitse firma Rapid Shape op de internationale markt gebracht. VDL-ETG uit Almelo bouwt de machine die een grote stap vooruit is in de snelheid van 3D-printen: hij kan tot wel 9 keer sneller printen dan voorgaande 3D-printers.

'
1/1

De desktop 3D-printer bouwt objecten laag voor laag op uit een lichtgevoelige hars. Met een beamer worden delen van de hars belicht die daardoor uitharden. Tot nu toe produceren commerciële 3D-printmachines gemiddeld tot 1 centimeter per uur. De nieuwe desktop 3D-printer van TNO kan, afhankelijk van het type hars, tot 9 centimeter per uur printen. Door deze toename in productiesnelheid kan de machine vaker voor manufacturing ingezet worden en niet alleen voor prototyping, zoals dat tot op heden gebeurt.

Markt klaar

TNO is vier jaar geleden gestart met de ontwikkeling van deze 3D-printtechnologie. In een vroeg stadium is machinebouwer VDL-ETG bij de ontwikkeling betrokken voor engineering en productie. Nadat het prototype is gebouwd, heeft VDL-ETG de machine verder marktklaar gemaakt. De Duitse firma Rapid Shape introduceert de machine op de internationale markt.

Toepassingen

Rapid Shape biedt de machine aan voor het produceren van modellen. Deze worden gebruikt om afgietsels te maken voor de juwelenindustrie en tandtechnische industrie.
TNO wil de 3D-printtechnologie verder ontwikkelen op andere toepassingsgebieden, zoals gehoorapparatuur en het verwerken van nieuwe materialen, zoals technische keramiek.

bron: TNO

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden