Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 2 april 2011 19:01

Eerste ABB IRB2600 robot bij Laser Applicatie Centrum (video)

Vanaf juni 2011 zal er op de Universiteit Twente in het laserlab een nieuwe robot van ABB met draai-kantelmanipulator beschikbaar zijn voor onderzoek en toepassingen op het gebied van laserlassen en lasercladden. Deze nieuwe past binnen de strategie van het centrum om zich te specialiseren in hoogwaardige dienstverlening.

'
1/1

De aanschaf van de apparatuur is voortgekomen uit een langdurige en intensieve samenwerking tussen de Universiteit Twente, M2i en het Laser Applicatie Centrum, en geeft aan dat de genoemde partijen voorop willen lopen op het gebied van materiaalbewerking met lasers in Nederland.

Gebruiksvriendelijk

Aan de keuze voor deze robot is een uitgebreid vooronderzoek vooraf gegaan. Doorslaggevende factoren voor de keuze van dit merk en model waren de open en veelzijdige besturing, de gebruiksvriendelijke bediening, de goede absolute nauwkeurigheid en herhaalnauwkeurigheid, de goede koppeling tussen robotarm en manipulator, de goede service en natuurlijk de aanschafprijs.

De robotarm IRB2600 is pas sinds 2011 op de markt en het exemplaar dat op de Universiteit Twente komt te staan is het eerste in Nederland. M2i en de Universiteit Twente hebben de apparatuur gefinancierd en Flexweld (dat sinds dit jaar systeemintegrator is voor ABB) verzorgt de systeemintegratie. Naast de robot zijn ook een coaxiale cladnozzle en thermische camera aangeschaft, beide voor het lasercladden.

Het Laser Applicatie Centrum (LAC) ondersteunt bedrijven bij het bewerken van materialen met lasers en levert direct toepasbare kennis en/of producten, volledig aangepast aan de wensen van de industrie. Het LAC is gevestigd op de Universiteit Twente.

Video: simulatie van de robot met manipulator

 

bron: Laaser Applicatie Cebtrum

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden