Laatste nieuws:

'S-HERTOGENBOSCH, 30 maart 2011 14:34

Programma Mocon-Learnshops

Mocon-bezoekers mogen gratis deelnemen aan de onafhankelijke learnShops. Professionals uit de sector behandelen in deze informatieve mini-seminars actuele zaken, innovaties en andere uitdagingen. De nadruk ligt op het verschaffen van praktische informatie, die direct is toe te passen.

'
1/1

Titel: Veilig en vertrouwd, het RAB Safety Mark
Organisatie: ABB Robotics BeNeLux
Spreker: Martin van der Have / Bestuurslid RAB
Er gebeuren relatief weinig ongevallen met industriële robots en dat is maar goed ook. Toch worden in de praktijk onveilige robotinstallaties aangeschaft op basis van onkunde en verkeerde zuinigheid. De RAB is zich bewust van deze situatie en heeft daarom het robotica-veiligheidskeurmerk in het leven geroepen. De presentatie geeft inzicht in de aansprakelijkheid van de werkgever, tips om een veilige robotinstallatie aan te schaffen en informatie over de jongste stand van de techniek.

Titel: Energiezuinige elektromotoren en de  Europese regelgeving
Organisatie: Leroy Somer
Spreker: Auke Jellema
Vanaf 16 juni 2011 wordt de Europese Richtlijn voor Energy using Products (EuP) van kracht. Wat betekent dat concreet voor de machinebouwer of eindgebruiker? Wat mag nog wel en wat niet? Maar ook hoe ziet de toekomst er uit? Deze learnShop geeft op al deze vragen een antwoord. Tevens gaat Leroy Somer dieper in op de mogelijkheden om meer energie te besparen in de aandrijftechniek. Uiteindelijk willen we allemaal zo schoon mogelijk produceren.

Titel: Direct van productievloer naar database: De voordelen van MES koppeling zonder PC
Organisatie: Koning & Hartman
Spreker: René Gorter
In deze learnShop komen diverse stellingen en onderwerpen voorbij:
* Klassieke SCADA oplossing
* Afweging SCADA oplossing
* Geavanceerde MES IT koppelt direct PLC's met ERP databases
* Eén systeem voor PLC-, CNC-, motion-en robot-aansturing
* Eén software suite voor de programmering

Titel: Safety integratie in de besturing
Organisatie: SigmaControl
Spreker: Lucien Kouwenhoven
Met 'C-DIAS Safety' wordt het besturingsysteem van Sigmatek met veiligheidsfuncties aangevuld. De safetymodules zijn volledig in het besturingssysteem geïntegreerd en kunnen willekeurig met de componenten van de C-DIAS serie worden gecombineerd. Ook in de DIAS Drives zijn al veiligheidsfuncties geïntegreerd. Deze consistente implementatie zorgt voor een belangrijke meerwaarde: naast besturingstechniek, Visualisatie en motion control komt ook de veiligheidstechniek uit eenzelfde keuken. De eenvoudige verwerking en een duidelijk georganiseerd geheel reduceert de tijd en inspanning  voor programmering, het onderhoud, diagnose en validatie.

Inspiration Area
Organisatie: PI Nederland - Profibus, Profinet en IO-link
PI Nederland zorgt voor diverse activiteiten. In een forumduiscussie zullen diverse partijen actuele onderwerpen onderbouwen vanuit hun visie. Op de stand van PI Nederland worden mini-workshops georganiseerd. De work-shops duren 30 tot 40 minuten en behandelen onderwerpen zoals de diagnose op Profibus, de basis van Profinet en de installatierichtlijnen van Profibus.

Anders kijken naar techniek
Organisatie: Stichting The Art of Robotics (STAR)
In de komende 20 jaar zal robottechnologie minstens net zo'n snelle ontwikkeling doormaken als de computer de afgelopen 20 jaar heeft gedaan. Dit zal een grote invloed hebben op de inrichting van onze productieprocessen. De toepassing van robots is niet zomaar de zoveelste fase in de automatisering ervan. Door de vele vrijheidsgraden die deze technologie biedt, vraagt het inpassen ervan om een totaal andere manier van denken over en kijken naar produceren. Het samenspel tussen mens en techniek en daarmee de inrichting van productieomgevingen zal wezenlijk veranderen en er zullen toepassingen worden ontwikkeld, waarvan we ons nog nauwelijks een voorstelling kunnen maken.

bron: Mocon

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden