DEVENTER, 6 maart 2011 10:31

Safety Event 2011 in het teken van de nieuwe normen onder de Machinerichtlijn

Op 10 mei organiseert Mybusinessmedia voor de tweede maal het Engineering Event: Safety. Tijdens deze dag die weer wordt gehouden in het Evoluon te Eindhoven, staan onder andere de nieuwe normen die gelden onder de Machinerichtlijn centraal, variƫrend van ISO 13849 (PL) en IEC 62061 (SIL) tot de nieuwe manipulatienorm EN-ISO 14119.

De industrie wordt overspoeld met een veelheid aan normen en richtlijnen variërend van de Machinerichtlijn, PL en SIL, Laagspanningsrichtlijn en ATEX. Wat is de impact daarvan op de industrie, welke normen en richtlijnen zijn momenteel van toepassing op een bepaald product en hoe blijf je op de hoogte van alle normen die voor dat product gelden? Voor bewegende machines vervalt op 31 december 2011 de EN 954-1 en daarmee vervallen ook de risicocategorieën. We mogen vanaf dat moment alleen maar van PL en SIL spreken. Welke consequenties heeft dit voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers? Hoe speel ik nu al in op die veranderingen op het gebied van de risicobeoordeling en risicoanalyse?

Safety-doctors

Tijdens lezingen en learnshops wordt door specialisten ingegaan op de nieuwe normen ISO 13849 (PL) en IEC 62061 (SIL) voor besturingstechnische veiligheid die vanaf 31 december a.s. in de plaats zullen komen voor EN 954-1. Tevens zal de nieuwe manipulatienorm en opvolger van EN 1088, de EN-ISO 14119, onder de loep worden genomen aan de hand van een aantal concrete voorbeelden, waarbij de het voorkomen van manipulatie van veiligheid centraal staat. Dit gebeurt niet alleen tijdens de lezingen en interactieve learnshops, maar ook tijdens speciale Safety-doctor sessies waar van tevoren ingediende vragen door de Safety-doctoren worden beantwoord. Dagvoorzitter zal ook dit jaar weer zijn Paul Hoogerkamp.

Kijk hier voor het programa

bron: Safety Event

Foto's:

saferyevent

© Aandrijvenenbesturen.nl