Laatste nieuws:

DEVENTER, 6 maart 2011 10:31

Safety Event 2011 in het teken van de nieuwe normen onder de Machinerichtlijn

Op 10 mei organiseert Mybusinessmedia voor de tweede maal het Engineering Event: Safety. Tijdens deze dag die weer wordt gehouden in het Evoluon te Eindhoven, staan onder andere de nieuwe normen die gelden onder de Machinerichtlijn centraal, variërend van ISO 13849 (PL) en IEC 62061 (SIL) tot de nieuwe manipulatienorm EN-ISO 14119.

'
1/1
De industrie wordt overspoeld met een veelheid aan normen en richtlijnen variërend van de Machinerichtlijn, PL en SIL, Laagspanningsrichtlijn en ATEX. Wat is de impact daarvan op de industrie, welke normen en richtlijnen zijn momenteel van toepassing op een bepaald product en hoe blijf je op de hoogte van alle normen die voor dat product gelden? Voor bewegende machines vervalt op 31 december 2011 de EN 954-1 en daarmee vervallen ook de risicocategorieën. We mogen vanaf dat moment alleen maar van PL en SIL spreken. Welke consequenties heeft dit voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers? Hoe speel ik nu al in op die veranderingen op het gebied van de risicobeoordeling en risicoanalyse?

Safety-doctors

Tijdens lezingen en learnshops wordt door specialisten ingegaan op de nieuwe normen ISO 13849 (PL) en IEC 62061 (SIL) voor besturingstechnische veiligheid die vanaf 31 december a.s. in de plaats zullen komen voor EN 954-1. Tevens zal de nieuwe manipulatienorm en opvolger van EN 1088, de EN-ISO 14119, onder de loep worden genomen aan de hand van een aantal concrete voorbeelden, waarbij de het voorkomen van manipulatie van veiligheid centraal staat. Dit gebeurt niet alleen tijdens de lezingen en interactieve learnshops, maar ook tijdens speciale Safety-doctor sessies waar van tevoren ingediende vragen door de Safety-doctoren worden beantwoord. Dagvoorzitter zal ook dit jaar weer zijn Paul Hoogerkamp.

Kijk hier voor het programa

bron: Safety Event

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden