SCHOONHOVEN, 5 maart 2011 22:21

Engineeringcheck uitgereikt aan winnaar Engineeringchallenge

Eriks Aandrijftechniek heeft de ‘engineeringcheque' uitgereikt aan ir J.D. Schröer van Onder de Linden omdat het ingediende project ‘apparaat voor rugmobilisatie' is beoordeeld als een zeer interessante applicatie.

In juli vorig jaar heeft Eriks Aandrijftechniek Schoonhoven de Engineering Challenge 2010 gelanceerd. Tot en met  de beurs Aandrijftechniek in november 2010 konden bedrijven hun motion control- of aandrijfproject indienen. Een voorwaarde was dat het specialistenteam van Eriks Aandrijftechniek in het beginstadium van het project zou instappen. De uitreiking heeft wat op zich laten wachten omdat het vastleggen van de patenten wat meer tijd heeft gekost dan verwacht.

De inzending betreft een apparaat voor rugmobilisatie waar door middel van fixatie van de patiënt het mogelijk wordt om aspecifieke lage rugklachten op wervelniveau te behandelen. Het prototype is inmiddels gemaakt en dit blijkt aan de verwachtingen te voldoen. Zowel een landelijk spelend voetbalteam dat al gebruik maakt van het prototype als de patiënten die op de testlocatie behandeld worden, zijn enthousiast.

De verwachting is dat over enkele maanden de lancering van het apparaat is. Tegen die tijd zal er een uitgebreid artikel gepubliceerd worden met de werking van het apparaat en de technische oplossingen die de engineers van Eriks Aandrijftechniek gekozen hebben.

bron: Eriks Aandrijftechniek

Foto's:

eriks

Met de engineeringcheck gaat Onder de Linden kennismaken met de engineeringmogelijkheden van Eriks Aandrijftechniek.

© Aandrijvenenbesturen.nl