, 2 maart 2011 15:56

Philips Innovation Services introduceert service voor snel elektronicadesign

In een industrie waar steeds kleinere en complexere producten, steeds meer functionaliteit moeten bevatten en waar innovaties zich in hoog tempo opvolgen kan de elektronicaprofessional nu ook aankloppen bij Philips voor praktische ondersteuning. Het onlangs gevormde Philips Innovation Services helpt grote en kleine bedrijven met een breed scala aan technologieën, praktische ervaring en hightech faciliteiten om een goed idee zo snel en kostenefficiënt mogelijk naar de markt te brengen.

Een voorbeeld van praktische dienstverlening is een unieke methode die integraal PCB-design en -verificatie combineert om veel tijd en geld te besparen vanaf het eerste concept tot en met de uiteindelijke layoutfase voor IC, IC-package, PCB, connectoren en kabels. Elektrische simulatiemodellen voorspellen in iedere stap van het designtraject of een high-speed interface voldoet aan alle functionele eisen en EMC-criteria.  Noodzakelijke aanpassingen kunnen in een vroegtijdig stadium worden gedaan, zonder dat eerst een werkend prototype moet worden gemaakt. Deze integrale design en verificatie aanpak is met succes toegepast bij ST Ericsson.

Competenties en faciliteiten 

De PCB=design en -verificatiemethode is ontwikkeld door de afdeling Electronics Design Services. Deze biedt de elektronicaprofessional toegang tot de vele aanwezige elektronicacompetenties en -faciliteiten. Deze kunnen praktisch en flexibel voor hem of haar worden ingezet voor ontwerp, printlayout tot en met test en prototype. Hierbij wordt aandacht besteed aan het embedden van extra functionele eisen in het product (DfX), en aan het verifiëren en testen op het einde van het ontwikkeltraject.

Ook productie

Ook de gang naar massaproductie kan door experts worden begeleid. Testseries van chips en PCB's kunnen in huis worden geproduceerd in een speciale productiefaciliteit. Het is ook mogelijk om van de meeste aanwezige faciliteiten te huren en te laten gebruiken door eigen experts.

Philips Innovation Services startte op dit jaar als een nieuwe organisatie die is gevormd uit onderdelen van Philips Applied Technologies en Philips MiPlaza. De dienstverlening is ook beschikbaar voor bedrijven buiten Philips.

bron: Philips Innovation Services

Foto's:

pis

© Aandrijvenenbesturen.nl