Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 23 februari 2011 22:56

Toename oplaadpunten maakt elektrisch rijden mogelijk

Door de versnelde plaatsing van oplaadpunten kunnen automobilisten vanaf dit jaar door heel Nederland elektrisch rijden zonder zorgen over een lege accu. Dat hebben de brancheorganisaties van netbeheerders (Netbeheer Nederland), energieleveranciers (Energie-Nederland) en een kopgroep van samenwerkende gemeenten afgesproken.

Met grote zorgvuldigheid wordt een elektrische Nissan Leaf richting het open raam van NEMO gehesen. Groots materiaal moest aantreden om de 1.965 kilo zware auto naar de vierde etage te hijsen.
'
Met grote zorgvuldigheid wordt een elektrische Nissan Leaf richting het open raam van NEMO gehesen. Groots materiaal moest aantreden om de 1.965 kilo zware auto naar de vierde etage te hijsen.
1/1

Het Formule E-team heeft de verschillende partijen bij elkaar gebracht. In dit team werken overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen onder voorzitterschap van Maurits van Oranje samen aan bevordering van het elektrisch rijden.

Landelijk dekkend netwerk van oplaadpalen onmisbaar

De oplaadpalen worden in minstens 10 gebieden geplaatst, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en de provincie Noord-Brabant. Bij alle oplaadpunten kunnen automobilisten met één en hetzelfde pasje laden. Een betrouwbaar, veilig en landelijk dekkend netwerk van oplaadpalen is onmisbaar voor elektrisch rijden. Door de groei van het aantal oplaadpunten wordt Nederland een interessante testmarkt voor de internationale auto-industrie.

Tentoonstelling 'Iedereen elektrisch'

Autofabrikanten brengen dit jaar op hun beurt de eerste volledig elektrische seriegeproduceerde gezinsauto's op de markt. Het kabinet investeert in een goede laadinfrastructuur, en onderzoek naar verbeterde batterijen. En in diverse gemeentes vinden proefprojecten plaats met elektrische taxi's en vuilnisauto's.

De afspraak over de versnelde plaatsing van oplaadpunten werd bekend gemaakt bij de opening van de tentoonstelling "Iedereen Elektrisch" in Science Center NEMO in Amsterdam. Bezoekers kunnen daar kennis maken met de wereld van elektrisch vervoer.

bron: Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden