Laatste nieuws:

HENGELO, 23 februari 2011 21:59

Compacte en flexibele robotcel

Romias in Hengelo heeft een compacte en flexibel inzetbare robotcel ontwikkeld. Of het nu gaat om metaal- of kunststof bewerkende industrie, combinatie van bemand en onbemand produceren, stuksaanvoer of stafaanvoer: hij is overal inzetbaar.

'
1/1

Romias, specialist in het automatiseren met robotoplossingen, liep allanger met het idee een systeem te ontwikkelen dat eenvoudig toepasbaar is in bestaande machine-opstellingen. Bij het automatiseren van bestaande machines is vaak de beschikbare ruimte het probleem. Robotoplossingen vragen dan meestal het verplaatsen van de machine. De oplossing van Romias is dermate compact dat hij gewoon in het gangpad geplaatst kan worden.

Eenvoudig verplaatsen

Door de gehele cel op een geleiding te plaatsen is hij eenvoudig met de hand te verplaatsen. Dit maakt het omschakelen tussen bemand en onbemand werken snel en makkelijk realiseerbaar. Overdag kan desgewenst bemand gewerkt worden, aan het eind van de dag wordt het geïntegreerde magazijn (4 laden) van te bewerken producten voorzien en kan men onbemand de nacht door. Ook in combinatie met een productie via stafaanvoer is de oplossing te gebruiken. Afhankelijk van de productafmetingen kunnen er tot enkele honderden producten bewerkt worden. En dit alles op net 1 m2 oppervlakte. Daarom de benaming; de Romias 1m2.

Machine-interface

Standaard wordt de Romias 1m2 uitgevoerd met de Romias-MI (machine interface), ook een oplossing ontwikkeld door Romias ,die het bedienen kinderlijk eenvoudig maakt. Een van de uitgangspunten en voorwaarden in de automatisering, vindt Romias. "Het moet niet nodig zijn enkele dagen op cursus te gaan om een robotcel te kunnen bedienen", aldus eigenaar Martijn Jansen van Romias. "Een bewerkingsmachine moet uren maken en mag niet stilstaan omdat de persoon die hem kan bedienen en programmeren even niet aanwezig is of ziek is. Dan ligt de productie stil en wordt er geen geld verdient". Door het gebruik van de Romias-MI is met een eenvoudige dialoog de gehele cel binnen seconden geprogrammeerd voor onbemande productie.

bron: Romias

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden