Laatste nieuws:

, 21 februari 2011 09:06

Power quality analyzer op baggerschip

Na vele toepassingen in de industrie heeft de Kyoritsu power quality analyzer 6310 ook zijn weg in de scheepvaart gevonden. Het instrument maakt het mogelijk om de kwaliteit van de netspanning, stroom, energieverbruik en betrouwbaarheid van een elektrische installatie te beoordelen en te beheersen.

De IHC Beaver 40'
De IHC Beaver 40
Rechts
1/2
IHC Merwede heeft tijdens een test aan boord van een nieuw type baggerschip, de snijkopzuiger IHC Beaver 40, uitsluitend energie uit waterstof gebruikt voor de aandrijving van de elektrische apparaten.

Voor de metingen aan dit systeem met betrekking tot de kwaliteit van de geleverde energie, is gebruik gemaakt van de Kyoritsu analyzer. De brandstofcel moest functioneren onder de zware omstandigheden die bij baggeren horen: trillingen, stof, water, vorst en golfbewegingen. Met behulp van de analyzer kon worden bepaald hoe het systeem zich gedroeg onder de wisselende belastingen tijdens de test.

Het meetsysteem van de 6310 bestaat uit twee basisinstrumente: een vermogensrecorder (energie) en een power quality recorder die tevens geschikt is als transiëntenanalyzer.

De analyzer is voorzien van een overzichtelijk toetsenbord en een grafisch kleurendisplay. Directe rapportage van de eerste meetresultaten is mogelijk met één druk op de knop. Ook is het mogelijk om voor langere tijd te registreren, zodat onverwachte afwijkingen of gewoon een trendweergave door middel van het bijbehorende softwarepakket gepresenteerd kunnen worden.

bron: Havé Digitap

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden