Laatste nieuws:

ARNHEM, 11 februari 2011 11:03

Europa en Gelderland investeren in energie- en milieutechnologiekennis

De provincie Gelderland kent € 540.000 Europese subsidie en € 360.000 financieringsondersteuning toe vanuit het klimaatprogramma voor het optuigen van het Gelders Transitie Centrum.

'
1/1

Stichting kiEMT zet in samenwerking met energiekennisbedrijf Kema en Wageningen Universiteit en Researchcentrum het zogenoemde Gelders Transitie Centrum (GTC) op voor het initiëren, ondersteunen en versnellen van doorbraakprojecten in de energie- en milieutechnologiesector. Hiervoor ontvangt Stichting kiEMT een Europese subsidie van  € 540.000 op basis van het stimuleringsprogramma ‘GO Gebundelde innovatiekracht', aangevuld met € 360.000 provinciale financieringsondersteuning vanuit het klimaatprogramma.

Kennis benutten

Het doel van deze investering is om kennis in de regio te binden en te benutten om de hooggespannen milieu- en energiedoelstellingen in 2020 te kunnen bereiken (20% minder energieverbruik en 20% minder CO2-uitstoot, 20% meer duurzame energieopwekking). Het GTC zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de opbouw van kennis voor de realisering van de klimaatdoelstellingen van de provincie.

De provincie Gelderland heeft in haar Contourennota Integraal Programma Klimaatbeleid "Aanpakken en aanpassen' aangegeven welke de beleidsterreinen zijn waarop zij haar doelstellingen bij uitstek gerealiseerd wil zien. Deze zijn energietransitie in de gebouwde omgeving, duurzame mobiliteit en biobased economy.

De activiteiten van het GTC zullen worden uitgevoerd door een samenwerkingsverband van Kema, Wageningen Universiteit en Researchcentrum en Stichting kiEMT. De zo verkregen kennis zal in samenwerking met de vele partners van de drie samenwerkende partijen via projecten worden gerealiseerd.

4 O's

In het GTC werken onderzoek, onderwijs, overheid en ondernemers (de 4 O's) samen in projecten om via kennisbundeling en -creatie oplossingen te vinden voor vraagstukken op het gebied van energieverbruik, CO2-uitstoot en duurzame energieopwekking. De kracht van het GTC is gebaseerd op het netwerk van vooraanstaande Gelderse bedrijven en kennisinstellingen; GTC is gericht op het realiseren van technische en marktgeoriënteerde doorbraakprojecten, gebruikmakend van huidige en nieuwe kennis. Deze doorbraken moeten worden gerealiseerd door nieuwe ideeën te ontwikkelen via ‘state of the art' (demo) projecten. Op mondiaal, Europees, nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau moet de samenwerking binnen het GTC een forse bijdrage leveren aan de Gelderse duurzaamheidsambities van de 4 O's.

bron: Kema

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden