Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 11 februari 2011 10:17

CAD salarisonderzoek: '3D betaalt beter dan 2D'

Uit het in opdracht van Cadjobs.nl uitgevoerd salarisonderzoek blijkt dat 3D-CAD-engineers gemiddeld 10% meer verdienen dan collega's die met 2D-CAD-systemen werken.

'
1/1

Een sector met veel R&D zoals machinebouw of een internationaal georiënteerde sector als Oil & Gas maakt veel gebruik van 3D-software. Salarissen liggen hier dan ook aanzienlijk hoger dan in bijvoorbeeld de bouw of interieur, waar nog veel met 2D-CAD-software wordt gewerkt. Het gemiddelde bruto maandsalaris van een CAD-tekenaar (MBO) ligt net boven de € 2500, voor een constructeur (HBO) is dat € 3100.

Schaarste niet beloond

Ook blijkt dat CAD-engineers structureel minder verdienen dan ICT-professionals. Het feit dat CAD-engineers net zo schaars zijn als ICT'ers komt niet in de beloning tot uiting. De gemiddelde CAD-engineer verdient een bruto maandsalaris van  €3065,67 ten opzichte van € 3649,67 voor een ICT'er.
Het salaris blijkt daarom de belangrijkste reden te zijn om van baan te veranderen, hoewel ‘op zoek naar nieuwe uitdaging' bijna net zo vaak wordt genoemd. Twee op de drie CAD-engineers heeft geen salarisverhoging ontvangen in 2010.

Glimlach 

Het overgrote merendeel van de respondenten toont zich tevreden over zijn baan en gaat glimlachend naar zijn werk. Diezelfde meerderheid is redelijk tot zeer tevreden over zijn huidige arbeidsvoorwaarden. Toch staat een kleine meerderheid open voor een nieuwe baan of is echt actief op zoek. Ruim een op de vijf van de respondenten heeft concrete plannen om van baan te veranderen, een op de vijf geeft aan niet in de markt te zijn voor een nieuwe functie.

Ruim 2 op de 3 CAD engineers neemt deel aan een pensioenregeling via zijn werkgever, opvallend is dat bijna de helft aangeeft geen goed inzicht te hebben in hun pensioenregeling.

Het onderzoek is in opdracht van Cadjobs.nl uitgevoerd door De Breed & Partners in de periode juli tot en met november 2010. Aan het onderzoek deden ruim 700 respondenten mee, het gemiddeld aantal jaren werkervaring bedroeg 9 jaar.

Download hier het onderzoek:

 CADsalarisonderzoek 2010-2011.

bron: Cadjobs.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden