Laatste nieuws:

HOOGERHEIDE, 5 februari 2011 21:52

Stolk sluit onderhoudscontract af met Kone

Stolk Transmission Services, een van de dochterondernemingen van de Stokvis Group, heeft een meerjarencontract afgesloten met Kone BV Liften en Roltrappen voor onderhoud aan haar liften voor de zuidelijke regio's.

'
1/1

Het standaard onderhoud van de liften wordt verzorgd door de servicemonteurs van Kone zelf. Voor specialistische werkzaamheden, zoals het reviseren van een motor, het onderhouden en vervangen van lagers, het wikkelen van e-motoren, het onderhouden en vervangen van staalkabels, wordt sinds kort een beroep gedaan op de expertise van Stolk Transmission Services. Dit bedrijf is nu officieel erkende servicepartner.

Alle monteurs van Stolk zijn VCA- en NEN 3140-gecertificeerd. Bij elke lift waar onderhoud moet worden uitgevoerd starten zij met het elektrisch doormeten van de liftmotor. Vervolgens wordt nagegaan of de motor is uitgevoerd met kogel- of glijlagers. Is de motor uitgevoerd met kogellagers dan wordt hij op locatie gedemonteerd om de lagerpassingen na te meten en te controleren. Voldoen de passingen aan de gewenste lagertoleranties dan worden de oude lagers vervangen door nieuwe lagers. Als de passingen buiten de toleranties vallen dan worden de lagerschilden gedemonteerd en verbust. Na het verbussen worden de gereviseerde schilden weer op de motor teruggeplaatst, nadat de lagers zijn vervangen. Vervolgens wordt de motor weer teruggeplaatst en kan de lift weer in gebruik worden genomen.
Is een motor voorzien van glijlagers dan is het niet altijd mogelijk om de revisie op locatie uit te voeren. In zo'n geval wordt de motor in zijn geheel gedemonteerd en meegenomen naar de werkplaats voor revisie. Als een dergelijke motor na revisie de werkplaats weer verlaat, wordt eerst een eindtest uitgevoerd alvorens de motor weer wordt teruggeplaatst.Stolk

bron: Stolk Transmission Services

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden