Laatste nieuws:

HOOGERHEIDE, 5 februari 2011 21:52

Stolk sluit onderhoudscontract af met Kone

Stolk Transmission Services, een van de dochterondernemingen van de Stokvis Group, heeft een meerjarencontract afgesloten met Kone BV Liften en Roltrappen voor onderhoud aan haar liften voor de zuidelijke regio's.

'
1/1

Het standaard onderhoud van de liften wordt verzorgd door de servicemonteurs van Kone zelf. Voor specialistische werkzaamheden, zoals het reviseren van een motor, het onderhouden en vervangen van lagers, het wikkelen van e-motoren, het onderhouden en vervangen van staalkabels, wordt sinds kort een beroep gedaan op de expertise van Stolk Transmission Services. Dit bedrijf is nu officieel erkende servicepartner.

Alle monteurs van Stolk zijn VCA- en NEN 3140-gecertificeerd. Bij elke lift waar onderhoud moet worden uitgevoerd starten zij met het elektrisch doormeten van de liftmotor. Vervolgens wordt nagegaan of de motor is uitgevoerd met kogel- of glijlagers. Is de motor uitgevoerd met kogellagers dan wordt hij op locatie gedemonteerd om de lagerpassingen na te meten en te controleren. Voldoen de passingen aan de gewenste lagertoleranties dan worden de oude lagers vervangen door nieuwe lagers. Als de passingen buiten de toleranties vallen dan worden de lagerschilden gedemonteerd en verbust. Na het verbussen worden de gereviseerde schilden weer op de motor teruggeplaatst, nadat de lagers zijn vervangen. Vervolgens wordt de motor weer teruggeplaatst en kan de lift weer in gebruik worden genomen.
Is een motor voorzien van glijlagers dan is het niet altijd mogelijk om de revisie op locatie uit te voeren. In zo'n geval wordt de motor in zijn geheel gedemonteerd en meegenomen naar de werkplaats voor revisie. Als een dergelijke motor na revisie de werkplaats weer verlaat, wordt eerst een eindtest uitgevoerd alvorens de motor weer wordt teruggeplaatst.Stolk

bron: Stolk Transmission Services

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden