ANTWERPEN, 30 januari 2011 16:35

Safety in processing staat centraal tijdens vakbeurs M+R Antwerpen

Tijdens M+R, de vakbeurs voor meet- en regelinstrumentatie in de procesindustrie op 17 maart in Antwerpen, zal het onderwerp safety in processing uitvoerig aan bod komen. Het vermijden van productiestilstand alsook het voorkomen van arbeidsongevallen, zijn belangrijke actuele onderwerpen binnen de procesindustrie.

Veiligheid van de aanwezige mankracht, evenals beveiliging van installaties zijn dan ook onontbeerlijk voor elk productiebedrijf. Begrippen als Hazop, ATEX95 en SIL zijn slechts een kleine greep uit het zeer brede aanbod van ondersteunende middelen, technieken en richtlijnen die betrekking hebben op een verhoogde procesveiligheid. Allemaal hebben ze hun impact op de werking van installaties, instrumenten en werkmethoden. Binnen de vakbeurs M+R komen zij zowel aan bod in informatieve presentaties, als bij de exposanten die hiervoor innoverende producten of diensten aanbieden.

Goede beveiliging

Veilige installaties vergen echter ook een goede beveiliging. Alle commotie rond het Stuxnet-virus dat de kop opstak in 2010, heeft ook het belang van een secure ICT-beveiliging aan de orde gebracht. Het besef dat met het opkomende gebruik van open standaarden heel wat processystemen veel kwetsbaarder zijn geworden, deed menig industrieel wel wat schrikken. Software die procesinstallaties en -omgevingen minder kwetsbaar maakt, zal op de beurs dus eveneens in de picture komen te staan. Ten slotte zal ook aandacht besteed worden aan hardwarecomponenten zoals explosieveilige apparatuur en gasdetectie. Deze twee items maken reeds jaren een significant deel uit van het expositieprogramma van de beurs, en zullen deze editie extra aandacht krijgen.

bron: M+R

Foto's:

mr

Safety in processing staat centraal tijdens vakbeurs M+R Antwerpen.

© Aandrijvenenbesturen.nl