Laatste nieuws:

ANTWERPEN, 30 januari 2011 16:35

Safety in processing staat centraal tijdens vakbeurs M+R Antwerpen

Tijdens M+R, de vakbeurs voor meet- en regelinstrumentatie in de procesindustrie op 17 maart in Antwerpen, zal het onderwerp safety in processing uitvoerig aan bod komen. Het vermijden van productiestilstand alsook het voorkomen van arbeidsongevallen, zijn belangrijke actuele onderwerpen binnen de procesindustrie.

Safety in processing staat centraal tijdens vakbeurs M+R Antwerpen.'
Safety in processing staat centraal tijdens vakbeurs M+R Antwerpen.
1/1

Veiligheid van de aanwezige mankracht, evenals beveiliging van installaties zijn dan ook onontbeerlijk voor elk productiebedrijf. Begrippen als Hazop, ATEX95 en SIL zijn slechts een kleine greep uit het zeer brede aanbod van ondersteunende middelen, technieken en richtlijnen die betrekking hebben op een verhoogde procesveiligheid. Allemaal hebben ze hun impact op de werking van installaties, instrumenten en werkmethoden. Binnen de vakbeurs M+R komen zij zowel aan bod in informatieve presentaties, als bij de exposanten die hiervoor innoverende producten of diensten aanbieden.

Goede beveiliging

Veilige installaties vergen echter ook een goede beveiliging. Alle commotie rond het Stuxnet-virus dat de kop opstak in 2010, heeft ook het belang van een secure ICT-beveiliging aan de orde gebracht. Het besef dat met het opkomende gebruik van open standaarden heel wat processystemen veel kwetsbaarder zijn geworden, deed menig industrieel wel wat schrikken. Software die procesinstallaties en -omgevingen minder kwetsbaar maakt, zal op de beurs dus eveneens in de picture komen te staan. Ten slotte zal ook aandacht besteed worden aan hardwarecomponenten zoals explosieveilige apparatuur en gasdetectie. Deze twee items maken reeds jaren een significant deel uit van het expositieprogramma van de beurs, en zullen deze editie extra aandacht krijgen.

bron: M+R

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden