ZOETERMEER, 23 januari 2011 16:42

Opleiding onderhoudsmonteurs in ontwikkeling

Het ROC Midden Nederland ontwikkelt een specialisatieopleiding voor internationale onderhoudsmonteurs. FME is met enkele lidbedrijven vertegenwoordigd in dit project, dat in samenwerking met bedrijven en de Europese partnerlanden Nederland, Italiƫ en Noorwegen wordt vormgegeven.

Technologische bedrijven die machines produceren voor de wereldmarkt hebben voortdurend behoefte aan monteurs die in staat zijn in complexe situaties zelfstandig en effectief op te treden. Momenteel bestaat er nog geen specialisatieopleiding die deze monteurs opleidt.

Competentieprofiel

Op basis van de ervaringen en wensen van deelnemende bedrijven, en de daar werkzame internationale onderhoudsmonteurs, wordt een competentieprofiel ontwikkeld volgens het Europese ECVET systeem. Aan de hand van dit profiel ontwikkelen de betrokken landen een opleiding die op grote lijnen uniform is, maar ingepast kan worden in het nationale onderwijssysteem.

Partners

ROC Midden Nederland werkt als projectleider samen met de Nederlandse bedrijven Blue Print Automation, Style High Tech, Greefa en GMF. Samenwerkingspartners bevinden zich in Italië, Noorwegen, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Meedenken?

ROC Midden Nederland staat open voor belangstellende bedrijven uit de technologische industrie. Wie wil meedenken over deze te ontwikkelen opleiding en/of participeren in dit project kan contact opnemen met het ROC Midden Nederland, Norbert Ruepert, E n.ruepert@rocmn.nl.

bron: FME CWM

Foto's:

engineer

© Aandrijvenenbesturen.nl