PETTEN, 19 december 2010 20:38

Kees van der Klein winnaar eerste DutchHy Erik Middelman Innovation Award

Op het 9e Nederlandse Waterstof Vereniging Congres werd de eerste Erik Middelman Innovation Award uitgereikt aan dr. C.A.M. (Kees) van der Klein, programma-directeur van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN).

Deze award wordt jaarlijks toegekend aan de persoon die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en implementatie van waterstof- en brandstofceltechnologie.
De prijs is een initiatief van de Nederlandse Waterstofcoalitie DutchHy, en vernoemd naar de in 2009 overleden brandstofcelpionier Erik Middelman, oprichter van het bedrijf NedStack, tegenwoordig  's werelds tweede fabrikant van lage temperatuur brandstofcellen op basis van verkochte stacks. Door zijn uitzonderlijke gave om ideëen in bruikbare produkten te vertalen, zijn doorzettingsvermogen en onvoorstelbare energie  is Erik Middelman een voorbeeld voor velen geworden.

Brandstofcellen

Kees van der Klein ontving als eerste deze prijs voor zijn 25 jaar lange steun en toewijding aan brandstofcellen en waterstoftechnologie. Sinds midden jaren 80 heeft Kees van der Klein het initiatief genomen aan grote brandstofcellenprogramma's, en consortia gesmeed tussen de onderzoekswereld en de industrie.  Als geen ander hamerde Kees van der Klein op het belang van industriële betrokkenheid in de technologieontwikkeling. Het bestuur van DutchHy is ervan overtuigd dat zonder de decennia lange inspanningen van Kees van der Klein, Nederland niet de internationale positie op het gebied van waterstof en brandstofcellen had gehad die het nu wel heeft.

bron: ECN

Foto's:

klein

Kees van der Klein ontvangt de Award.

© Aandrijvenenbesturen.nl