Laatste nieuws:

WOERDEN, ZWOLLE, 5 december 2010 21:57

Mobiliteitsmarkt succes voor werkzoekenden

Vorige week organiseerde Mobiliteitscentrum C3 in Woerden en Zwolle twee mobiliteitsmarkten voor werkloze grafici. Deze werden mogelijk gemaakt door de inzet van zeven kenniscentra. Op de mobiliteitsmarkten kwamen in totaal 360 grafici af. Het doel van deze mobiliteitsmarkten is om de deelnemers te laten instromen in andere branches zoals ondermeer de techniek, waar meer werkgelegenheid voorhanden is.

'
1/1
Tijdens de mobiliteitsmarkten presenteerden diverse kenniscentra hun branche en konden de deelnemers zich inschrijven bij deze kenniscentra. Na inschrijving worden de deelnemers gescreend op hun competenties en voorkennis, zodat hen een aangepast (opleidings)-traject aangeboden kan worden. Deze trajecten worden voor 1 april 2011 afgerond. Het doel is dat alle deelnemers voor die tijd geplaatst zijn in andere sectoren.

Intersectoraal

De mobiliteitsmarkten zijn mogelijk gemaakt door de intersectorale aanpak van de volgende kenniscentra: GOC (creatieve industrie), Kenteq (technisch vakmanschap), SVO (foodsector), PMLF (proces-, milieu-, laboratoriumtechniek en fotonica), KC Handel (handel), Calibris (zorg, welzijn en sport), VTL (transport en logistiek) en Ecabo (Economie, administratie, ICT en veiligheid).

Naast de diverse kenniscentra was ook het UWV WERKbedrijf aanwezig. Er werd een convenant getekend tussen GOC en UWV WERKbedrijf waarin een aantal financiële afspraken voor deze trajecten is vastgelegd.

Traumatisch

FNV-voorzitter Agnes Jongerius opende de mobiliteitsmarkt met een enerverende speech. Terecht noemde zij ontslag een van de drie meest traumatische gebeurtenissen in een mensenleven. En hoopte zij op nieuwe kansen voor alle deelnemers.

Het resultaat van deze aanpak is dat vrijwel alle deelnemers de keuze hebben gemaakt om te gaan werken in een nieuwe sector. Vooral beroepen in de techniek, procesindustrie en administratie waren hierbij erg populair. Van alle deelnemers waren er slechts 15 die nog geen keuze hebben gemaakt. Zij worden hierbij verder begeleid door Mobiliteitscentrum C3.

Vervolgstap

Binnen 48 uur na afloop van de bijeenkomsten hebben de kenniscentra al contact opgenomen met nagenoeg alle deelnemers om de volgende stap in het traject te zetten. Naast enthousiaste reacties van kenniscentra, waren ook de deelnemers positief: ‘Er worden reële kansen geboden en dat biedt hoop', ‘Op deze manier naar andere branches kijken, verkort de lijnen', ‘Je wordt gedwongen je blik te verbreden en je oogkleppen af te doen' waren enkele reacties van deelnemers.

Mobiliteitscentrum C3

Mobiliteitscentrum C3 is een initiatief van FNV-KIEM, CNV Media, KVGO, NUV en wordt uitgevoerd door GOC.

 

bron: Kenteq

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden