Laatste nieuws:

NIEUWEGEIN, 26 november 2010 15:05

Machineveiligheid, vision, vacuüm en meer op HTEE-dag

Er gebeurt heel veel in Nederland dat 'high tech' of 'mechatronica' wordt genoemd. Geen enkele activiteit legt de verbinding tussen technologiecomponenten, systeemintegratie, design, engineering, applicatie en de tooling om dat proces werkelijk te realiseren. Als je een doorbraaktechnologie te verkopen hebt, in hardware componenten of in software systematiek, hoe krijg je dit dan in een applicatie toegepast, daar waar men gewend is aan andere, meer traditionele, conventionele techniek?

'
1/1

Hiervoor heb je de hulp nodig van optimaliserings- en engineeringssoftware en soms ook de bibliotheken die open staan voor jouw oplossing. Deze thematiek is het geavanceerde domein van de High Tech Equipment Engineering-dag op 1 februari in het NBC in Nieuwegein.

Vacuüm- vision- en sensorsystemen in high tech equipment

Een belangrijk deel van het lezingenprogramma van het HTEE-event, dat wordt georganiseerd door FHI,  is gewijd aan de verschillende technieken en technologieën waaruit high tech engineers kunnen kiezen. Specialisten uit de werelden van vacuümtechniek, machinevision, sensoren en motioncontrol presenteren de mogelijkheden en wijzen de weg hoe de juiste keuzes te maken. Vacuümspecialisten die verwacht kunnen worden zijn de firma's Adixen, Busch en Gardner Denver. Data Vision en Panasonic zijn twee van de bedrijven die kunnen vertellen hoe je een goed functionerend visionsysteem in een machine of productielijn integreert. Hoe je sensoren en motion control systemen effectief en efficiënt toepast hoor je van Confirmat, EMC MCC, Wireless Value, Sentech en MA3 Solutions.

Machineveiligheid en het engineeringsproces

Er is veel te doen rondom het onderwerp machineveiligheid. Er wordt veel geconfereerd over de regelgeving. Maar, hoe integreer je nu de eisen en functies in het design en engineering proces van een machine of productielijn? Een speciale track in het programma van het HTEE-event gaat precies daarover.

De gespecialiseerde firma Pilz maakt duidelijk hoe je in de engineeringpraktijk veilig ontwerpt en faalkansen reduceert. Laprocon concentreert zich op laserveilig ontwerpen.
Je moet natuurlijk wel de juiste engineeringstools, software, installeren om het hele proces goed te laten verlopen en te kunnen communiceren met toeleveranciers en opdrachtgevers. Simulia Benelux, CAD Services, CAD2M en National Instruments helpen high tech engineers daarbij op weg.

bron: High Tech Equipment Engineering

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden