Laatste nieuws:

ARNHEM, 12 november 2010 15:45

Bedenkers ECO-tuk genomineerd voor Wozzie Award 2010

De makers van de ECO-tuk, oud-studenten Autotechniek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), zijn genomineerd voor de Wozzie Award 2010. De Nederlandse editie van de prestigieuze Wozzie Award wordt op 18 november uitgereikt door de initiator en naamgever van de prijs, Steve Wozniak.

'
1/1
Steve Wozniak, die in 1976 met Steve Jobs en Ronald Wayne het computerbedrijf Apple oprichtte, is in Nederland voor het evenement voor wetenschap en techniek ‘Meet the Future', dat in Den Haag wordt gehouden. Hij verzorgt er een keynote-lezing en beantwoordt vragen tijdens een Q&A. Aansluitend reikt hij de eerste Wozzie Award voor innovatief talent uit.

Wozzie Award

De Wozzie Award bestaat in de Verenigde Staten al sinds 1986. Nederland krijgt hiervan nu zijn eigen pendant. Het doel van de prijs is ondernemende studenten die creatief en vernieuwend aan de slag gaan met innovatieve product- en dienstontwikkeling te belonen en te stimuleren. Wozniak stelt namens het Platform Bèta Techniek €10.000,- beschikbaar voor de winnaar.

De jury van de Wozzie Award bestaat uit Steve Wozniak zelf, Jeroen van der Veer, voorzitter Platform Bèta Techniek, hoofdredacteur van Science Guide P.G. Kroeger en Silvio de Groot, uitgever en directeur van Metro.

Eco Tuk

Ruben Antvelink en Frank Schouten zijn de bedenkers van een conversion kit, waarmee een traditionele TukTuk-tweetaktmotor eenvoudig en relatief goedkoop naar directe inspuiting met LPG kan worden omgebouwd. Hierdoor is een enorme besparing mogelijk op kosten (54%), op uitstoot van CO2 (40%) en op de uitstoot van fijnstof (99%). Mede vanwege de belangstelling van bedrijven uit India voor hun uitvinding hebben de twee studenten besloten hun product in geheel India te vermarkten en hebben ze het bedrijf Eco Tuk B.V. opgericht. Omdat hun product gericht is op een van de armste samenlevingen van de wereld en veel TukTuk-eigenaren niet in staat zijn de conversion kit te betalen, hebben Antvelink en Schouten een businessmodel ontwikkeld dat vergelijkbaar is met het contract van een mobiele telefoon.

Ruben Antvelink en Frank Schouten laten zich tijdens de prijsuitreiking vertegenwoordigen door Gholam Mojtaba Farman en Rick Schuurman, die als research engineers aan de EcoTuk  verbonden zijn. Antvelink en Schouten kunnen zelf niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn in verband met hun nominatie voor de Cleantech Open Ideas Competition. De winnaar van deze wereldwijde finale wordt 17 november in San Francisco bekendgemaakt.

bron: HAN

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden