Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 12 november 2010 16:00

Meiden centraal tijdens Bèta Girlsday bij Technische Universiteit Eindhoven

Op woensdag 24 november vindt de Bèta Girlsday plaats bij de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Het is de derde keer dat de universiteit een dag speciaal gericht op meiden organiseert. De TU/e wil meiden uit 5 vwo laten ervaren wat een bèta technische studie precies is en wat je ermee kunt worden.

'
1/1
Het wegnemen van vooroordelen en hulp bij de studiekeuze zijn tevens belangrijke uitgangspunten van de dag. De TU/e wil laten zien dat techniek vooral ontzettend leuk en uitdagend is. Daarnaast staat de maatschappelijke relevantie van bèta studies centraal en wordt ingegaan op de link met het bedrijfsleven. De TU/e verwacht zo'n 80 meiden uit heel Nederland.

Techniek, Health en Energy

De meiden worden op 24 november geheel in stijl ontvangen met diverse roze items. Vervolgens worden korte filmpjes getoond waarin de thema's techniek, health en energy verwerkt zijn. Gedurende de ochtend zullen vrouwelijke voorlichters, studentes en wetenschapsters hun kennis en ervaringen delen. Op een centrale plek kunnen de meiden activiteiten, demonstraties en workshops van negen verschillende faculteiten volgen die op de thema's aansluiten.

De faculteit Industrial Engineering and Innovation Sciences laat bijvoorbeeld de Nao-robot zien. Deze ‘huisrobot' laat senioren langer zelfstandig thuis wonen door hen te volgen door het huis, hun gewoontes te leren, verstandige adviezen te geven, de luchtbehandeling hoger of lager te zetten en een arts te waarschuwen wanneer er problemen zijn. Bij de faculteit Scheikundige Technologie kunnen de meiden een demonstratieproef zien van ‘slimme' verpakkingen die de consument waarschuwen voor mogelijk voedselbederf. Op dergelijke verpakkingen zit een zogenoemd scheikundig houdbaarheidslabel, gemaakt van vloeibare kristallen die van kleur veranderen zodra ze in aanraking komen met een gas.

Philips Healthcare

In de middag vertrekt de groep naar Best, waar een bezoek aan Philips Healthcare op het programma staat. Philips Healthcare richt zich op het ontwikkelen van intuïtieve, vereenvoudigde en technologische oplossingen voor de gezondheidszorg. Cardiologie, oncologie en gezondheidszorg voor vrouwen neemt hierbij een centrale plek in. Tijdens de TU/e Bèta Girlsday opent Philips Healthcare haar deuren voor de meiden en bezoeken ze normaal niet toegankelijke onderzoeksruimtes.

Aanmelden

Meiden kunnen zich nog tot en met maandag 22 november aanmelden via http://www.tue.nl/meidendag voor de TU/e Bèta Girlsday op woensdag 24 november. Deelname is gratis. De meiden ontvangen een leuke goody bag en een verzorgde lunch. De dag wordt afgesloten met een borrel.

bron: TU Eindhoven

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden