HENGELO/VARSSEVELD, 11 november 2010 13:47

Nieuwe eigenaar voor Tele besturingstechniek

Tele besturingstechniek producent van bedienings- en schakelpanelen , is overgenomen door Motion Control Automation (MCA) te Varsseveld. MCA wil met de overname zijn positie als totaalleverancier van aandrijftechniek ten behoeve van de industriƫle automatisering versterken.

Op initiatief van verkoper ATG heeft MCA, in overleg met haar adviseur Marktlink, het huidige management bij de overname betrokken. De komende jaren zullen de nieuwe eigenaren Eg Waaijman en Jos ter Hedde de ondernemingen integreren en gezamenlijk verder voortzetten en uitbouwen.

Totaalleverancier

Tele besturingstechniek maakte onderdeel uit van ATG, een industriële holding te Hengelo. MCA is al jaren afnemer van de besturingspanelen die Tele besturingstechniek produceert. Deze besturingspanelen verwerkt MCA in zijn aandrijvingen. Marktontwikkelingen zorgen voor een steeds grotere vraag naar totaalleveranciers binnen de industriële automatisering. MCA speelt hierop in door zich voornamelijk te richten op het leveren van turn-key projecten.

Besturingspanelen vormen een cruciaal onderdeel in de projecten van MCA. Eg Waaijman van MCA heeft fusie- en overnamespecialist Marktlink ingeschakeld om Tele besturingstechniek te benaderen en hem te begeleiden bij het overnameproces. Gezamenlijk met Marktlink is Waaijman in gesprek gegaan met Tele besturingstechniek. Uit deze gesprekken werd duidelijk dat de assistent bedrijfsleider van Tele besturingstechniek, Jos ter Hedde (44),  graag wilde participeren in de onderneming. Omdat de onderneming met 13 medewerkers in Hengelo gevestigd is en MCA in Varsseveld moest er op locatie ook management aanwezig zijn. Het huidige management - Klaas ter Riet en Jos ter Hedde - zal de bedrijfsvoering van de onderneming in Hengelo als gebruikelijk voortzetten. Commercieel en intern zullen de organisaties de komende tijd op elkaar afgestemd worden en wordt gezocht naar extra arbeidskrachten.

bron: MCA BV

Foto's:

mca

Van links naar rechts Eg Waaijman, Jos ter Hedde en Klaas ter Riet

© Aandrijvenenbesturen.nl