Laatste nieuws:

VIANEN, 3 november 2010 16:38

Berekeningssoftware voor verificatie van functionele veiligheid

Pilz heeft een softwaretool ontwikkeld waarmee de bepaling van het veiligheidsniveau van machines en installaties wordt vereenvoudigd. Dat gebeurt op een systematische manier, met inachtname van de nieuwe normen, zonder dat men de mathematiek die aan die normen ten grondslag ligt hoeft te bestuderen.

'
1/1

De Safety Calculator Pascal van Pilz berekent het bereikbare PL (Performance Level) en SIL (Safety Integrity Level) van veiligheidsfuncties in machines en installaties, afhankelijk van de gebruikte componenten. Het resultaat wordt getoetst aan het vereiste PL conform EN ISO 13849-1 resp. SIL conform EN/IEC 62061 en de eventueel vereiste handelwijze wordt aangegeven. Door de grafische weergave van de resultaten ziet de gebruiker op eenvoudige wijze op welke plaatsen en met welke componenten het vereiste veiligheidsniveau wordt bereikt.

Bibliotheek 

Pascal bevat de kerngegevens van de Pilz producten als geïntegreerde bibliotheek. Eigen apparaatbibliotheken kan men zelf aanmaken of in de vorm van product bibliotheken van andere fabrikanten importeren.

De calculatiesoftware  is nu in versie v1.5.1 beschikbaar. Het belangrijkste kenmerk van deze versie is de verbetering van de bibliotheken wat betreft gegevensformaat, import, export en mogelijkheden voor het gebruik van concrete componenten in al hun veelzijdigheid.

Deze versie ondersteunt onder meer de import van bibliotheken in het Sistema-formaat. De aanpassing van de interne gegevensstructuur brengt verdere voordelen met zich mee. Zo wordt bijvoorbeeld het opsplitsen van een component in meer, verschillende bibliotheekgegevens overbodig, omdat meer datasets voor verschillende gebruikswijzen kunnen worden vastgelegd. Omdat elke component nu versie-afhankelijke datasets kan bevatten, kunnen ook componenten worden vastgelegd die buiten hun levenscyclus wisselende prestatiegegevens hebben.

Dankzij versie v1.5.1 is het mogelijk componenten met een algemene uitsluiting van fouten vast te leggen. Zo kunnen componenten die voor documentatiedoeleinden in de veiligheidsfuncties geen bijdrage aan de calculatie leveren, algemeen mede worden vastgelegd. De bibliotheken kunnen automatisch on line worden geactualiseerd.

Gebruikers van vroegere versies hebben geen nieuwe licentiesleutel nodig om de nieuwe versie te kunnen gebruiken.

bron: Pilz

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden