Laatste nieuws:

PARIJS, 27 oktober 2010 22:34

Hoofdkantoor Schneider Electric krijgt groene certificering

Het hoofdkantoor van Schneider Electric in Frankrijk is officieel erkend voor de mate waarin het gebouw presteert met betrekking tot milieubelasting. Schneider Electric ontwikkelt energiebesparende oplossingen voor gebouwen. Om hierbij het goede voorbeeld te geven, heeft het bedrijf zijn eigen hoofdkantoor, genaamd 'De Hive', zo energie-efficiënt mogelijk ingericht.

De Hive'
De Hive
1/1

Het gebouw waar het hoofdkantoor van Schneider Electric in is gevestigd, heeft HQE Exploitation-, ISO 14001- en NF EN 16001-certificeringen gekregen. Schneider Electric is met een verbeterprogramma continu gericht op het optimaliseren van de eigen bedrijfsmiddelen en operationele processen. Hierbij richt het concern zich op zowel de productiefaciliteiten als de overige bedrijfsonderdelen zoals het hoofdkantoor en de afdelingen sales en R&D. In dit programma worden drie doelstellingen gecombineerd: energie-efficiëntie van gebouwen, een prettige werkomgeving voor het personeel en een lagere milieubelasting.

Milieuvriendelijk gebouw

Er zijn ook maatregelen getroffen die ertoe hebben geleid dat 'de Hive' in aanmerking komt voor milieu-certificaten. 'Certificering is geen doel op zich, maar een middel om onze primaire doelstelling te bereiken: het vergroten van de milieuvriendelijkheid van gebouwen', legt Frédéric Abbal, President van Schneider Electric France, uit. 'Door onze oplossingen voor energie-efficiënt gebouwbeheer voor te dragen voor certificering, hebben we het mogelijk gemaakt om een database aan te leggen met alle feedback op onze voordracht. Onze teams onderzoeken al deze gegevens en gebruiken de resultaten om de producten voor onze klanten verder door te ontwikkelen.'

Optimaliseren energiegebruik

De Hive biedt met een oppervlakte van 35000 vierkante meter werkruimte aan meer dan 1700 werknemers, en is voorzien van de belangrijkste technologische oplossingen die Schneider Electric heeft ontwikkeld voor het optimaliseren van energiegebruik. Het gebouw levert hierbij niet in op functionele prestaties. De Hive is hiermee het eerste gebouw in Frankrijk dat in aanmerking is gekomen voor een NF EN 16001-certificering. In deze Europese standaard, die in 2009 is ingesteld, staan criteria waar een energie-efficiënt managementsysteem voor gebouwen aan moet voldoen met de bijbehorende aanbevelingen voor het implementeren hiervan.

Officiële erkenning

De ISO 14001- en HQE Exploitation-standaarden vormen ook een officiële erkenning voor de mate waarin een bedrijfsgebouw presteert met betrekking tot het terugdringen van milieubelasting. Bij het HQE-certificaat wegen bovendien het comfort en de veiligheid van de werkomgeving mee. Bij Schneider Electric worden de belangrijkste doelstellingen met betrekking tot duurzame ontwikkeling ook intern gevolgd. Sinds 2006 gebruikt het bedrijf de Planet & Society Barometer, een eigen scorekaart waarmee de resultaten van het beleid naar de aandeelhouders worden gecommuniceerd. Eén van de doelstellingen voor de periode 2009-2011 is dat minimal tweederde van het personeel van Schneider Electric een werkplek heeft in een gebouw dat ISO 14001-gecertificeerd is. Dit doel is nu al bereikt: meer dan 68 procent van alle werknemers werkt inmiddels in één van de 244 gecertificeerde bedrijfsruimten van het concern.

bron: Schneider Electric

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 december 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Elektro Vakbeurs 2017
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden