Laatste nieuws:

DELFT, 27 oktober 2010 22:16

Norm voor PLC-producten in de maak

De Europese Commissie wil binnen een jaar een goedgekeurde norm voor Power Line Communication (PLC) producten. Om bij het bepalen van deze norm de belangen van de frequentiegebruikers in Nederland zo goed mogelijk te behartigen, wil Agentschap Telecom (AT) wensen van gebruikers met betrekking tot frequentienotches verzamelen.

'
1/1

Om bij het bepalen van deze norm de belangen van de frequentiegebruikers in Nederland zo goed mogelijk te behartigen, wil Agentschap Telecom (AT) wensen van gebruikers met betrekking tot frequentienotches verzamelen.

PLC-Producten

PLC-producten zijn apparaten die datacommunicatie via het elektriciteitsnetwerk, ook wel ‘internet via het stopcontact' genoemd, mogelijk maken. De norm is nodig, omdat adequaat markttoezicht in de huidige situatie niet mogelijk is. Hierdoor kan schadelijke interferentie op radiodiensten ontstaan. Een belangrijk aspect bij het opstellen van de norm zijn de zogenaamde frequentienotches die in een PLC-apparaat moeten worden geïnstalleerd. Deze moeten verstoring met radiodiensten voorkomen.

Oproep aan frequentiegebruikers

AT roept Nederlandse frequentiegebruikers op om relevante informatie aan te leveren die kan bijdragen aan het opstellen van de Europese norm. Er is al een overzicht opgesteld van gegevens die vanuit Nederland zullen worden ingebracht. Deze hoeven niet meer te worden aangeleverd.

Procedure begeleid door NEN

Het AT zal deze reacties inbrengen in het proces van de normontwikkeling en informeert de Nederlandse gebruikers de voortgang van het proces. Harry van Doornum, secretaris van de normcommissie EMC (Elektromagnetische Compatibiliteit), geeft aan dat de norm wordt ontwikkeld door Cenelec/TC210/WG11.
WG11 heeft een krappe deadline gekregen voor het ontwikkelen van de norm. De drive om tot een norm te komen is niet alleen ingegeven door handhaving, maar ook door de industrie die deze techniek in stijgende lijn wil toepassen. De informatie over de frequentienotches wordt binnen NEC-EMC besproken, van waaruit tezijnertijd de Nederlandse stem zal worden uitgebracht op de Europese PLC-norm.

bron: NEN

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden