ARNHEM, 9 oktober 2010 23:08

Duurzaam omgaan met energie krijgt eindelijk gestalte

Het bewustzijn om duurzaam om te gaan met energie heeft zich de laatste jaren sterk geworteld in onze samenleving. In alle sectoren worden concrete resultaten behaald als het gaat om het efficiƫnter omgaan met energie. Het praten van vroeger wordt nu eindelijk omgezet in het doen. De kennis en kunde hiervoor is overal aanwezig bij ingenieurs in Nederland.

Een goed inzicht in het eigen energieverbruik en een beter stimuleringsklimaat met een lange termijn visie van de overheid zijn essentieel om een volgende stap te maken. Dit was de conclusie van het jaarcongres ‘Duurzaam omgaan met energie', van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs Kivi Niria, op de hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Ruim 700 ingenieurs discussieerden in Arnhem in 40 sessies over wat er allemaal al mogelijk is en wat er reeds gebeurt als het gaat om de verduurzaming van de energiehuishouding.

De mogelijkheden om bijvoorbeeld bestaande gebouwen te ‘verduurzamen' zijn groot en betalen zich veelal snel terug. Het is nu zaak om door te zetten.

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs zal de komende jaren het voortouw nemen om partijen samen te brengen om dit onderwerp bij iedereen bovenaan de agenda te zetten.

bron: Kivi Niria

Foto's:

 kivi

© Aandrijvenenbesturen.nl