Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 9 oktober 2010 22:56

Simulatiesoftware voor batterijen en brandstofcellen

Comsol heeft een Batteries & Fuel Cells module ontwikkeld, als uitbreiding op de modelleer- en simulatie-omgeving Multiphysics. Deze module kan worden gebruikt voor de simulatie van alle belangrijke elektrochemische batterijen en brandstofcellen, inclusief lithium-ion, nikkel-metaal hybride accu's, vaste oxide brandstofcellen en proton membraan brandstofcellen.

'
1/1
Met de Batteries & Fuel Cells module kan de invloed van verschillende materialen, geometrische configuraties en bedrijfsomstandigheden op de prestaties van batterijen en brandstofcellen snel en tot in detail worden onderzocht.

Comsol Multiphysics is ontworpen om verschillende gekoppelde fysische verschijnselen te analyseren en is daarmee geschikt om het gedrag van batterijen en brandstofcellen te simuleren. De Batteries & Fuel Cells module bevat onder meer pasklare koppelingen tussen elektrochemische reacties, stroom, warmte-overdracht en elektrische velden.

Inzicht

"Het ontwerp van losse brandsofcellen en brandstofcelstapels vereist een diepgaand inzicht in de achterliggende fysica", vertelt Christian Siegel van ZBT Duisberg GmbH, een van de grootste onderzoeksinstituten in Duitsland op het gebied van brandstofcel technologie. Bij ZBT Duisburg werken ongeveer 100 medewerkers aan projecten voor brandstofceltechnologie. "Dankzij Multiphysics zijn we in staat om deze mechanismen in detail te bestuderen en om zeer efficiënte oplossingen voor systemen met membraan brandstofcellen te leveren. De Batteries & Fuel Cells module versnelt de opbouw van een model aanzienlijk en maakt het voor ons mogelijk om sneller dan ooit nieuwe innovatieve oplossingen voor de markt te bedenken."

Interfaces

De Batteries & Fuel Cells module heeft ingebouwde interfaces voor fysische verschijnselen. Elke interface bevat beschrijvingen van elektrochemische reacties en transporteigenschappen, bijvoorbeeld transport van chemische stoffen, electrische lading, warmte en natuurlijk vloeistof en/of gas. Reacties bij de elektroden zijn hier volledig mee gekoppeld, inclusief activering en concentraties. Reactiekinetiek in het stromende medium wordt ook meegenomen.

bron: Comsol

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden