Laatste nieuws:

DEN HAAG, 8 oktober 2010 11:05

IHC Dredgers geeft Siemens opdracht voor elektrotechnische uitrusting snijkopzuiger

IHC Dredgers uit Kinderdijk heeft Siemens Industry Solutions uit Den Haag opdracht gegeven voor de levering van een elektrotechnische scheepsinstallatie. Het gaat daarbij om de energieopwekkings- en -verdeelinstallatie, alsmede de elektrotechnische componenten voor de hoofdbagger-equipment van de nieuw te bouwen zelfvarende snijkopzuiger Ambiorix.

Siemens heeft de opdracht ontvangen voor de levering van een elektrotechnische scheepsinstallatie. Het gaat daarbij om de energieopwekkings- en -verdeelinstallatie, alsmede de elektrotechnische componenten voor de hoofdbagger-equipment van de nieuw te bouwen zelfvarende snijkopzuiger Ambiorix. De Ambiorix is een zusterschip van de hier afgebeelde d’Artagnan.'
Siemens heeft de opdracht ontvangen voor de levering van een elektrotechnische scheepsinstallatie. Het gaat daarbij om de energieopwekkings- en -verdeelinstallatie, alsmede de elektrotechnische componenten voor de hoofdbagger-equipment van de nieuw te bouwen zelfvarende snijkopzuiger Ambiorix. De Ambiorix is een zusterschip van de hier afgebeelde d’Artagnan.
1/1
De Ambiorix wordt op scheepswerf De Merwede in Hardinxveld gebouwd voor eindklant Deme, een van de grootste baggerbedrijven van België. Het is een zusterschip van de eerder opgeleverde d'Artagnan. Mede door de goede ervaringen met het elektrotechnisch uitrusten van de d ‘Artagnan heeft Siemens ook de opdracht voor de Ambiorix gekregen.

De leveringsomvang voor Siemens bestaat uit de hoofd- en hulpgeneratoren, het middenspanningsschakelbord, de regelbare aandrijvingen voor baggerpomp, boegschroef en snijkoppen, alsmede de transformator voor het boordnet, de transformatoren en motoren voor de lieren en de motor met softstarter voor de jetpomp. Tot de opdracht behoort naast de levering van bovengenoemde componenten eveneens de engineering, projectleiding en inbedrijfstelling.

De installatie wordt in het eerste kwartaal van 2012 door Siemens aan IHC Dredgers opgeleverd.  

bron: Siemens Industry Solutions

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 december 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Elektro Vakbeurs 2017
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden