Laatste nieuws:

DELFT, 6 oktober 2010 23:01

Praktijkrichtlijn voor acculaadstations vernieuwd

De Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 3299 'Veilig werken bij het laden van tractiebatterijen' is vernieuwd. Deze praktijkrichtlijn vormt een handleiding voor de inrichting en het gebruik van ruimten voor het laden van tractiebatterijen. De vorige editie van de NPR 3299 dateerde van 2003. Deze vernieuwde uitgave is geheel in overeenstemming gebracht met de huidige inzichten en regelgeving. NPR 3299 wordt op dit moment gepubliceerd als ontwerp.

'
1/1

De praktijkrichtlijn is een samenvatting van normen, voorschriften, wetgeving,
veiligheidskeuringen en adviezen die door verschillende instanties worden gehanteerd. Deze wetgevingen, normen en voorschriften zijn vastgelegd in bijvoorbeeld de Europese ATEX-137 richtlijn, de Nederlandse richtlijn bodembescherming, ARBO-wetgeving en diverse Nederlandse normen zoals NEN 1010 en NEN 3140.
Belanghebbenden, zoals batterijleveranciers, inspecteurs en controlerende ambtenaren, kunnen deze praktijkrichtlijn als leidraad gebruiken bij het toepassen van de regels en wetten zoals die in de markt gelden bij het inrichten van laadruimten of laadplekken.
De praktijkrichtlijn is opgesteld door de werkgroep College van Deskundige (CvD) van de BMWT sectie 'tractiebatterijen', in nauwe samenwerking met NEN in Delft.
De herziene praktijkrichtlijn NPR 3299 wordt op dit moment gepubliceerd als ontwerp. Tot 1 december 2010 kunnen belanghebbenden via http://www.normontwerpen.nen.nl/ hierop commentaar indienen. Dit commentaar wordt verwerkt in de definitieve uitgave van de praktijkrichtlijn. 

bron: NEN

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden