ENSCHEDE, 22 september 2010 21:48

Solar Team Twente racet op Europese bodem

Solar Team Twente doet mee aan de eerste editie van de European Solar Challenge in België. Deze unieke race met auto’s op zonne-energie vindt plaats in het weekend van 25 en 26 september. Zes teams strijden om de eerste Europese titel. Solar Team Twente doet mee met de 21Revolution, de auto die in 2009 heeft meegedaan aan de World Solar Challenge in Australië.

Zondags vindt de race plaats op militair vliegveld Zutendaal. Niet alleen de snelheid maar ook de behendigheid van de zonneauto's wordt op de proef gesteld: onder andere slalommen, een remtest en een parkeertest staan op het programma. Aan het einde van de dag wordt bekend gemaakt welk Europees team het behendigst is met de zonnewagen. Teamleider Siebe Brinkhof vertelt, "we zien nu wat de 21Revolution kan, zo komt Australië ook voor ons een stukje dichterbij. Wie weet kunnen we in de toekomst met teams van over de hele wereld strijden in deze challenge".

Voorafgaand aan de challenge staan op zaterdag de zonneauto's van de verschillende teams tentoongesteld in verschillende steden in Nederland, België en Duitsland. In de namiddag verzamelen de zonnewagens in Genk. Na een gezamenlijke tentoonstelling vertrekken de auto's in colonne naar het militaire vliegveld, iets wat nog nooit eerder vertoond is in Europa. Het is voor het Solar Team Twente een leuke manier om betrokken te zijn bij de promotie van duurzaamheid.

De European Solar Challenge is voor de teams een voorbereiding op de World Solar Challenge in Australië. Aan deze 3010km lange challenge tussen auto's uitsluitend aangedreven door zonne-energie, deden afgelopen editie 31 verschillende teams mee. In oktober 2011 staat het Solar Team Twente aan het begin van een vierde deelname aan de World Solar Challenge.

bron: Solar Team Twente

Foto's:

21r

© Aandrijvenenbesturen.nl