Laatste nieuws:

MüNCHEN, 22 september 2010 12:43

Imtech maakt voetbalgras groener

Imtech is de enige technische dienstverlener in Europa, die op dit moment zowel als technologiepartner acteert voor het Olympisch stadion voor de Spelen van 2012 als voor alle drie de stadions van het EK Voetbal 2012 in Polen. Inmiddels beschikt Imtech over zoveel stadionervaring, dat een speciaal competentiecentrum is ingericht: het Competence Center Stadiums in München. Hier is alle Imtech- expertise op het gebied van ‘groene' stadions en arena's met een onderscheidende ‘Green Stadium'-filosofie gebundeld aanwezig.

'
1/1

Samenwerking met de ruim 450 Imtech-vestigingen in Europa maakt het mogelijk overal in, en ook buiten, Europa ‘groene' stadions te realiseren. Doelstelling hierbij is om grote sportevenementen zo comfortabel en duurzaam mogelijk tot stand te laten komen.

Sterke reputatie

Imtech heeft een sterke reputatie op het gebied van stadiontechnologie. Zo is Imtech momenteel technologiepartner voor het Olympisch Stadion voor de Spelen 2012 in Londen, alle stadions voor het EK voetbal 2012 in Polen (het Nationale Stadion in Warschau, de Baltic Arena in Gdansk en de Arena Wroclaw), de Swedbank Arena in Stockholm en diverse andere regionale stadions in Europa. Deze orders kwamen mede tot stand door eerdere referenties als de Arena Gelsenkirchen van Schalke 04 in Duitsland, het Emirates Stadium van Arsenal in London, de Grolsch Veste van FC Twente, het Euroborg stadion van FC Groningen en de technologische renovatie van het voormalige Olympisch stadion in Berlijn. De technologie-impact op de totale performance van de stadions neemt sterk toe, daarom zijn stadions en arena's voor Imtech strategisch gezien belangrijk.

HSV stadion heet Imtech Arena

Imtech wil zijn naam en reputatie op het gebied van stadiontechnologie verder versterken. Daarom draagt de thuisbasis van de Europese topclub HSV in Hamburg sinds kort de naam Imtech Arena. Voor het stadion is een energiebesparend concept ontwikkeld dat het energieverbruik in het Hamburgse stadion vermindert met 3500 MWh (ongeveer 35%) en CO2-uitstoot met 1200 ton. Zo wordt voetbal steeds ‘groener'.

Competence Center Stadiums

Inmiddels beschikt Imtech zoveel stadionervaring, dat er een speciaal competentiecentrum voor is ingericht: het Competence Center Stadiums in München. Hier is alle Imtech- expertise op het gebied van ‘groene' stadions en arena's gebundeld aanwezig. Olympische Spelen, WK en EK Voetbal en tal van andere grote sport- en atletiekwedstrijden worden over de gehele wereld periodiek georganiseerd. In toenemende mate is behoefte aan een totaaloplossing die ‘groene' stadions mogelijk maakt. Bijkomende trend is dat stadions steeds veelzijdiger worden. Het gaat niet alleen meer om sport, maar vaak ook om zakelijke bijeenkomsten, concerten of events. Dat betekent dat het multifunctionele gebouwen worden. Door die veelzijdigheid neemt de energiebehoefte toe. En dat terwijl deze juist verlaagd zou moeten worden.

Integratie van ‘groene' technologie

Om deze spagaat te overbruggen is er maar n oplossing: de energie-efficiency van stadions moet worden verbeterd. Daarom heeft Imtech een ‘Green Stadium'-filosofie hebben opgesteld. Doelstelling is door het toepassen van gentegreerde technologie en integratie met hightech energieoplossingen op basis van zon en wind. Het gaat om de combinatie van warmtekrachtkoppeling (gecombineerde opwekking van warmte en elektriciteit - kracht - met een hoog rendement, deze technologie is volledig CO2- en Nox-neutraal), energieopslag, zonne-energie, biomassa en vergisting. Technologie, duurzaamheid en economische haalbaarheid gaan bij het bereiken van deze ‘groene' stadionoplossingen hand in hand.

bron: Imtech

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden