ROTTERDAM, 22 september 2010 10:02

Intergen opent nieuwe elektriciteitscentrale in Nederland

Energieproducent InterGen heeft in Rotterdam de nieuwe Maasstroomcentrale geopend. De energiecentrale beschikt over milieuvriendelijke technologie waarmee het de zuinigste en efficiƫntst gasgestookte energiecentrale op dit moment in Europa is.

De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) - onderdeel van het ministerie van Economische Zaken - heeft een bemiddelende rol gespeeld bij het vestigen van de centrale in Rotterdam. Bij de feestelijke opening waren de CEO van InterGen Neil Smith, Oxxio CEO Kees-Jan Bus en Bas Pulles van de NFIA aanwezig.

Buitenlandse speler

Met deze investering wil InterGen als buitenlandse speler een positie verwerven in de Nederlandse energiemarkt. De totale capaciteit van 428 MW wordt door gasleverancier Oxxio gebruikt voor de levering van elektriciteit aan circa 60 procent van haar klanten.

InterGen in Nederland

In 2004 opende het bedrijf de 820 MW Rijnmond-centrale, die direct gelegen is naast de nieuwe centrale en energie levert voor Eneco. MaasStroom is de tweede centrale van InterGen in Nederland. Deze gasgestookte energiecentrale, die gebruikmaakt van schone en 'state-of-the-art' technologie, werd in mei 2010 in gebruik genomen. Het bedrijf heeft plannen voor een derde, 900 MW grote, centrale in Moerdijk.

bron: Ministerie van Economische Zaken

Foto's:

centrale

© Aandrijvenenbesturen.nl