Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 22 september 2010 15:42

'Safety and Security' centraal thema EMC-ESD Praktijkdag

Op woensdag 27 oktober 2010 vindt bij de Hogeschool van Amsterdam de zevende editie van de EMC-ESD Praktijkdag plaats. Het thema ‘Safety and Security' past vanzelfsprekend bij het vakgebied rond EMC en ESD. De nieuwe EMC-richtlijn is in 2009 ingesteld en geldt voor zowel componenten, producten, elektrotechnische installaties als productieprocessen. De veiligheid bij het gebruik en de veiligheid van het elektriciteitsnet zijn van belang. Methoden en middelen om effecten van Electro-Static Discharge op elektronica tegen te gaan komen ook aan de orde.

'
1/1

De vanzelfsprekendheid van ‘Safety and Security' komt terug in de diversiteit van het programma. Zo toont Frits Buesink van de Universiteit Twente aan de hand van demonstraties hoe de huidige zwakke schakels sterker gemaakt kunnen worden. De huidige gevoelige plekken zijn de bedieningspanelen, kabels en connectoren, oftewel de plekken waar mensen het apparaat kunnen aanraken. Daar haakt Ray Brett van Assembléon ook op in. Tijdens het productieproces kunnen op specifieke contacten door effecten van onderdelen onderling ESD-problemen ontstaan. Waar zijn de zwakke plekken?

Integrated Earth Systems

Op het EMC-vlak gaan de diverse sprekers ook in op ‘Safety and Security'. De presentatie van Rob Kersten van MIW Consultants geeft een beeld van de ‘Integrated Earth Systems'. Iedere gebruiker van elektronica wil zijn machines of producten blijvend gebruiken. De aarding moet goed geregeld zijn, waarbij men wel eens verrast kan worden. Het belang van een gezonde EMC-omgeving in de automotive wordt aangehaald door Istwaan Knijff van Sensata Technologies. Onvoorziene EMC-situaties kunnen ontstaan in auto's, die tegenwoordig rijkelijk met elektronica zijn gevuld.

Kijk voor meer informatie en een registratieformulier op: http://www.fhi.nl/praktijkdag

bron: EMC-ESD Vereniging

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden