Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 12 september 2010 22:08

TU/e bundelt krachten op gebieden 'Energie' en 'Gezondheid'

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaat zich de komende decennia nadrukkelijker richten op grote maatschappelijke uitdagingen op - om te beginnen - de terreinen 'Energie' en 'Gezondheid'.

'
1/1

Op beide terreinen wordt binnen de afzonderlijke faculteiten van de TU/e excellent onderzoek gedaan. Door de krachten van de desbetreffende groepen te bundelen in strategische onderzoeksclusters denkt de TU/e beter in staat te zijn samenwerking aan te gaan met ter zake vooraanstaande kennisinstellingen en belanghebbende high tech bedrijven en instellingen. Daardoor kunnen rond de thema's 'Energie' en 'Gezondheid' in de Brainportregio rond Eindhoven krachtige onderzoeksconcentraties ontstaan, die kunnen concurreren met de sterkste onderzoekscentra in de wereld. Dr. Rick Harwig (voormalig CTO van Philips) en drs. Roel Fonville (voormalig Senior Vice-President Philips Healthcare Nederland) gaan de vorming van de strategische researchclusters trekken.

Strategieplan

De vorming van strategische onderzoeksclusters op de terreinen 'Energie' en 'Gezondheid' past in het strategieplan TU/e 2020 dat de Eindhovense universiteit eind dit jaar zal publiceren. Vooruitlopend daarop heeft het College van Bestuur dr. Rick Harwig (voormalig Chief Technology Officer van Royal Philips Electronics en momenteel onder meer President Commissaris van de NV Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) bereid gevonden om met ingang van september 2010 als directeur van het strategische researchcluster Energie op te treden. Als zodanig zal hij op dit terrein de interfacultaire clustervorming binnen de universiteit organiseren en gestalte geven aan de gewenste programmatische samenwerking met externe partijen. Daarbij gaat het onder meer om de partners in de Knowledge & Innovation Community (KIC) 'InnoEnergy', een consortium van kennisinstellingen en bedrijven op energiegebied binnen het European Institute of Innovation and Technology. Het centrale coördinatiecentrum en een deelconsortium van deze KIC zijn gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven.

Ook naar Eindhoven 

Een belangrijke partner is ook het vooraanstaande energieonderzoeksinstituut FOM Rijnhuizen dat naar de TU/e-campus gaat verhuizen. Hetzelfde geldt voor de zonne-energiepoot van het Energieonderzoekscentrum Nederland (ECN), die zich vestigt op de High Tech Campus Eindhoven, en de andere partners naast TU/e en ECN (Holst Centre en TNO) in de eerder dit jaar opgerichte alliantie 'Solliance' op het gebied van zonne-energieonderzoek. Brainport Eindhoven profileert zich steeds meer als Europees centrum voor onderzoek en innovatie op energiegebied.

bron: TU Eindhoven

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 december 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Elektro Vakbeurs 2017
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden