Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 12 september 2010 22:51

Impuls voor ontwikkeling elektrisch rijden

Om de ontwikkeling van elektrische auto’s in Nederland verder te stimuleren, stelt minister Van der Hoeven (EZ) € 3,5 miljoen extra beschikbaar. Dit bedrag komt bovenop de € 15 miljoen die de minister eerder hiervoor vrijmaakte. Dat maakte Van der Hoeven bekend tijdens de opening van het Europese hoofdkantoor van CT&T in Amsterdam, een Zuid-Koreaans bedrijf dat zich richt op de productie van elektrische auto’s en bussen.

'
1/1

Van der Hoeven nodigt Nederlandse bedrijven uit plannen in te dienen die aansluiten bij internationale ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden. De nadruk ligt op projecten die snel kunnen worden gerealiseerd. Zij moeten passen binnen thema's als batterijtechnologie en (bots)veiligheid.

Sleutelgebied

Het extra geld dat Van der Hoeven beschikbaar stelt, komt uit het innovatieprogramma High Tech Automotive Systems (HTAS), een van de sleutelgebieden van het kabinet. HTAS richt zich op automobiliteit duurzaam te maken en de economie een structurele impuls te geven.

Werkgelegenheid

CT&T is een Zuid-Koreaans bedrijf gericht op de productie van elektrische auto's en bussen. Het bedrijf gaat in Amsterdam haar Europese hoofdkantoor vestigen, inclusief Marketing & Sales. Op dit moment zijn er bijna 100 Zuid-Koreaanse bedrijven in Nederland. Zij investeren in Nederland om de Europese markt te veroveren en te bedienen.

Veel van deze bedrijven hebben hun logistiek overgedragen aan Nederlandse logistieke bedrijven. Naast extra werkgelegenheid zorgt de komst van buitenlandse bedrijven voor een groter vermogen om te vernieuwen. Buitenlandse bedrijven zorgen voor 24 procent van de totale toegevoegde waarde van het bedrijfsleven.

'Nederland profiteert van een economie die open staat voor de buitenwereld,' aldus Van der Hoeven. ‘Uit berekeningen blijkt dat de groei van de Nederlandse economie voor een derde afhankelijk is van de wereldhandel. Van de Nederlanders werkt 15 procent (meer dan 700 000) voor een buitenlandse bedrijf. Economische gezien kunnen we gewoon niet zonder het buitenland.'

Duurzame mobiliteit

De overheid investeert in duurzame mobiliteit zodat de lucht schoner wordt, de CO2-uitstoot afneemt en het milieu wordt gespaard. Onderdeel hiervan is dat betaalbaar en betrouwbaar elektrisch rijden in de komende jaren voor iedereen toegankelijk wordt.

Het Formule E-team schept hiervoor de voorwaarden. Het team realiseert doorbraken in onder meer infrastructuur, accu's, en beschikbaarheid. In het Formule E-team werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid samen onder voorzitterschap van Maurits van Oranje.

Bekijk hier een video over de elektrische auto van CT&T

bron: Ministerie van Economische Zaken

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden