Laatste nieuws:

HAARLEM, 7 september 2010 15:53

Windwagen naar internationale race (video)

Op vliegveld Valkenburg bereiden luchtvaarttechnologen zich voor op de internationale windwagenrace op 25 en 26 september in Denemarken. De eerste testrit van Anemo II zit er inmiddels op, na een jaar van hard werken en weinig vrije tijd.

De Anemo II'
De Anemo II
1/1
Het model van Anemo II is veel gestroomlijnder dan het eerste model van vorig jaar. De eerste wagen had een verticale windturbine. Het team besloot na veel berekeningen om dit jaar een geheel zelf gebouwde horizontale turbine op de wagen te plaatsen. Niet alleen de wagen, maar ook alle onderdelen van Anemo II zijn door het team zelf ontworpen en geconstrueerd. De body van Anemo II is bestaat uit een superlichte constructie met koolstof en kurk.

De Anemo II op vliegveld Valkenburg

En na een jaar van hard werken, weinig vrije tijd en geen vakanties was het tijd voor de eerste testrit op vliegveld Valkenburg. Na een grondige inspectie werd Anemo II eerst zonder windturbine getest, gevolgd door onder andere een evacuatietest. Volgens het wedstrijdreglement moet de bestuurder in staat zijn om de wagen binnen 10 seconden te verlaten. Ook de versnellingsbak wordt aan een grondige test onderworpen. Na het plaatsen van de turbine was het tijd voor de eerste rit. Bij windkracht 2 (10 kilometer per uur) werd een snelheid van 4 km per uur gehaald. Daarmee is het doel bijna bereikt. Het team streeft er naar om minimaal de halve windsnelheid te bereiken.

Naar Denemarken

Op 17 september staan er weer testritten gepland op Vliegveld Valkenburg en op 18 september staat Anemo II tentoongesteld in de vernieuwde hallen van Truckland DAF op Schiphol. DAF is een van de sponsors van het team. Op 22 september vervoeren zij Anemo II naar Skjern, Stauning Aiport in Denemarken waar op 25 en 26 september de internationale windwagenrace plaatsvindt.

Meer informatie over Team Anemo en de bouw van de windwagen staat op http://www.teamanemo.nl/.

bron: Hogeschool InHolland

Reacties (1)

Mooi artikel, wie heeft dat geschreven?

Daan Stet

08-09-2010 op 10:07

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden