Laatste nieuws:

NIEUWEGEIN, 25 augustus 2010 16:35

Precisietechniek bezoekt Limburg

Op 14 september 2010 zullen de Koninklijke Metaalunie, Nevat en het Belgische Agoria in het kader van de jaarlijkse roadshow voor de zesde keer op rij drie vooraanstaande organisaties op het gebied van de precisietechniek bezoeken. Nadat vorig jaar TNO, Philips en TycoElectronics in Eindhoven en omgeving werden bezocht, is het nu de beurt aan de regio Limburg.

'
1/1

De dag wordt gestart met een bezoek aan het Fraunhofer Instituut. De deelnemers zullen worden meegenomen in de toekomst van procestechnologie, productieapparatuur en kwaliteit van productie en meting. Fraunhofer biedt klantoplossingen op maat en direct uitvoerbare resultaten voor moderne productiebedrijven aan.

Vervolgens wordt Solland Solar in Heerlen aangedaan. Zoals de naam al doet vermoeden houdt Solland Solar zich bezig met een belangrijke energiebron van de toekomst: zonnecellen. Tijdens het bezoek worden de deelnemers bijgepraat over de positie die zonnecollectoren innemen ten opzichte van fossiele brandstoffen. Uiteraard wordt stilgestaan bij kansen voor de maakketen en meer specifiek de toeleverindustrie.

Het dagprogramma wordt afgesloten met een bezoek aan Chemelot (DSM). Chemelot is verantwoordelijk voor het management en de ontwikkeling van de Chemelot Community en ondersteunt bedrijven die op de Chemelot Campus gevestigd zijn. Na de bedrijfspresentatie volgt een rondleiding en zal het geheel worden afgesloten met een door Chemelot aangeboden borrel.

De organisatie van de samenwerkende brancheorganisaties bestaat uit zes samenwerkende verenigingen: DPT (Dutch Precision Technology), MDI (Moulds & Dies Industries), NPS (Nederlandse Precisie Slijpbedrijven), NVvM (Nederlandse Vereniging van Modelmakerijen), PPP/NEVAT en het Belgische Agoria. De organisatie verwacht dat de opkomst dit jaar weer groter zal zijn dan de afgelopen editie en ziet hierin het signaal dat samenwerking en ketenintegratie op het gebied van precisietechniek steeds belangrijker wordt.

bron: Koninklijke Metaalunie

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden