Laatste nieuws:

NIEUWEGEIN, 25 augustus 2010 16:35

Precisietechniek bezoekt Limburg

Op 14 september 2010 zullen de Koninklijke Metaalunie, Nevat en het Belgische Agoria in het kader van de jaarlijkse roadshow voor de zesde keer op rij drie vooraanstaande organisaties op het gebied van de precisietechniek bezoeken. Nadat vorig jaar TNO, Philips en TycoElectronics in Eindhoven en omgeving werden bezocht, is het nu de beurt aan de regio Limburg.

'
1/1

De dag wordt gestart met een bezoek aan het Fraunhofer Instituut. De deelnemers zullen worden meegenomen in de toekomst van procestechnologie, productieapparatuur en kwaliteit van productie en meting. Fraunhofer biedt klantoplossingen op maat en direct uitvoerbare resultaten voor moderne productiebedrijven aan.

Vervolgens wordt Solland Solar in Heerlen aangedaan. Zoals de naam al doet vermoeden houdt Solland Solar zich bezig met een belangrijke energiebron van de toekomst: zonnecellen. Tijdens het bezoek worden de deelnemers bijgepraat over de positie die zonnecollectoren innemen ten opzichte van fossiele brandstoffen. Uiteraard wordt stilgestaan bij kansen voor de maakketen en meer specifiek de toeleverindustrie.

Het dagprogramma wordt afgesloten met een bezoek aan Chemelot (DSM). Chemelot is verantwoordelijk voor het management en de ontwikkeling van de Chemelot Community en ondersteunt bedrijven die op de Chemelot Campus gevestigd zijn. Na de bedrijfspresentatie volgt een rondleiding en zal het geheel worden afgesloten met een door Chemelot aangeboden borrel.

De organisatie van de samenwerkende brancheorganisaties bestaat uit zes samenwerkende verenigingen: DPT (Dutch Precision Technology), MDI (Moulds & Dies Industries), NPS (Nederlandse Precisie Slijpbedrijven), NVvM (Nederlandse Vereniging van Modelmakerijen), PPP/NEVAT en het Belgische Agoria. De organisatie verwacht dat de opkomst dit jaar weer groter zal zijn dan de afgelopen editie en ziet hierin het signaal dat samenwerking en ketenintegratie op het gebied van precisietechniek steeds belangrijker wordt.

bron: Koninklijke Metaalunie

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden