Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 18 augustus 2010 16:35

Hydrauliek Symposium in teken van energiebesparing

Het Hydrauliek Symposium wordt iedere twee jaar georganiseerd in een samenwerking tussen Feda en de Vereniging Platform Hydrauliek. Dit jaar zal het symposium op 23 september plaatsvinden in het Aula Congrescentrum van de TU Delft en twee dagdelen beslaan. Het thema van dit jaar is: Energie besparen in de hydrauliek.

'
1/1

De twee dagdelen bieden een goed overzicht van de mogelijkheden die op dit moment beschikbaar zijn om binnen de wereld van hydraulische aandrijftechniek energie te besparen. Opvallend is dat de sprekers zich niet beperken tot de hydrauliek, maar ook nabijgelegen vakgebieden beschouwen om de gewenste energiebesparingen te realiseren. Zo wordt het in 2011 bijvoorbeeld verplicht om energiezuinige motoren in de nieuwe klasse IE2 en IE3 toe te passen; met deze verplichting zijn de afgelopen jaren belangrijke ontwikkelingen gedaan die elektromotoren - toch vaak de primaire bron van een hydraulische applicatie - zuiniger hebben gemaakt. De hydraulische aandrijftechniek kan op dezelfde manier profiteren van de mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van de besturingstechniek.

Vliegwielen en supercondensatoren

Het programma is ingevuld met diverse praktijkvoorbeelden waaruit blijkt op welke manier belangrijke energiebesparingen zijn te behalen. Hieronder zijn een presentatie over een lopend onderzoek naar de mogelijkheden van energiebesparing bij een kleine walslijn. De metingen en analyses zijn inmiddels gedaan en de beslissing om de aanbevelingen door te voeren is genomen. Het streven is om tijdens het symposium de resultaten van deze voorgenomen maatregelen te presenteren. Verder gaan drie presentaties in op het opslaan van energie om zo enerzijds het piekvermogen te reduceren - bijvoorbeeld bij een kermisattractie - en anderzijds om energie die bijvoorbeeld vrijkomt bij het remmen op te slaan om later opnieuw te kunnen gebruiken. Ook hier worden de hydraulische mogelijkheden aangevuld met de mechanische opslag (vliegwielen) en elektrische opslag (super condensator) van energie.

Table top

Parallel aan het symposium wordt een zogenoemde table top georganiseerd. Hierbij worden bedrijven met kennis en ervaring op het gebied van energiebesparing in de hydraulische aandrijftechniek in de gelegenheid gesteld zich te presenteren.

Inschrijven aan het symposium is mogelijk via het inschrijfformulier dat - evenals het programma - te vinden is op de website van het Platform Hydrauliek  of Feda. Deeknemen kost € 195 exclusief BTW, inclusief symposiumboek, lunch, koffie, thee en een borrel na afloop.

 

bron: Platform Hydrauliek

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden