Laatste nieuws:

UITHOORN, 2 juli 2010 22:34

Hitma Process dingt mee naar 'Novelties in Technology Award'

Hitma Process doet met het 'Wireless Valve Monitoring System' van fabrikant Eltav mee aan de noviteitenverkiezing van Het Instrument. Het draadloze systeem biedt de oplossing om toezicht te houden op industriële afsluiters in de procesindustrie.

'
1/1
Een jury en de beursbezoekers bepalen uiteindelijk welke noviteit de Award wint. Op de website van Het Instrument kan de bezoeker alvast bepalen welke noviteit een plek in de 'Novelties in Technology-galerij' krijgt.

Draadloos monitoren van afsluiters

Het valve monitoring systeem maakt gebruik van draadloze communicatietechnologie. Het wireless valve device (WVD) is eenvoudig op een afsluiter te monteren en signaleert of een afsluiter open of dicht staat. Aan de hand van de weerstandscurve van de afsluiter kan bepaald worden of deze aan onderhoud toe is. De afsluiter hoeft pas opengemaakt te worden als de WVD een afwijking signaleert. Dat scheelt enorm in onderhoudskosten. Deze valve monitoring oplossing is betrouwbaar en robuust.

Kostenefficiënt

Eltav heeft gekozen voor het draadloze IEEE 802.15.4-netwerk (ZIGBEE protocol) dat gebruikmaakt van het wereldwijd licentievrije spectrum. Het netwerk is zo ontworpen, dat het naast robuust en betrouwbaar ook kostenefficiënt is. Doordat de WVD alleen stroom gebruikt als de as van de afsluiter beweegt, heeft deze een zéér laag stroomverbruik. Vanzelfsprekend zijn er geen kabels nodig.

Bespaar op installatie- en onderhoudskosten

Het instrument is uitgerust met een zelfdiagnoseprogramma. Wanneer bij meer routers er één defect is, zoekt de WVD automatisch aansluiting bij een andere router in de fabriek. Deze eigenschap biedt een besparing op de installatie- en onderhoudskosten, terwijl een hoge beschikbaarheid gegarandeerd blijft. Eltav is ATEX-gecertificeerd, waardoor het netwerk geschikt is voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

bron: Hitma

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden