Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 6 juni 2010 22:54

Hard werken aan nieuwe racewagen

Werkdagen van 08.30 uur tot 23.00 uur zijn geen uitzondering bij University Racing Eindhoven (URE). Een team van 55 studenten heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de URE05e. URE doet dit jaar voor het eerst mee aan de klasse voor elektrische auto's binnen de Formula Student Competition.

Erik den Haan (links) en Jan Loof werken aan de nieuwe raceauto.'
Erik den Haan (links) en Jan Loof werken aan de nieuwe raceauto.
1/1

Zittend op zijn knieën soldeert Erik den Haan, masterstudent Electrical Engineering, uiterst geconcentreerd twee draden. De kabels moeten ervoor zorgen dat een sensor wordt aangesloten die de temperatuur meet. Hij heeft er al heel wat werkuurtjes op zitten, waarbij 's nachts doorploeteren geen uitzondering was.

Eerste elektrische formule racewagen 

URE claimt de eerste elektrisch aangedreven formule racewagen van de Benelux te hebben. De studenten hebben de motor van het racemodel van vorig jaar omgebouwd tot een elektrisch type. Er is een batterijpakket van 78 zogeheten lithium polymeercellen ingebouwd, aangedreven door twee elektromotoren.
Operations Manager Arjan van der Linden is te spreken over de ‘multilink wielophanging'. "Daarmee kunnen we zelf de ophangpunten kiezen", vertelt hij, wijzend op de afzonderlijk manoeuvreerbare delen aan het wiel. Deze wielophanging moet voor maximaal contact tussen banden en wegdek zorgen en daarmee een verbeterde wegligging. Doordat de monocoque van carbon is gemaakt, is dit gedeelte erg stijf en licht.

Internationaal 

De officiële presentatie van de nieuwe bolide is op woensdag 9 juni in Helmond, op de High Tech Automotive Campus. Formula Student is een internationale competitie waarin de teams zowel het ontwerp, de productie, marketing, financiën, testwerk en het uiteindelijke racen zelf voor hun rekening nemen.

bron: Technische Universiteit Eindhoven

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden