Laatste nieuws:

DEVENTER, 2 juni 2010 16:59

Robot-retrofit met draadloze technologie

Voor het realiseren van automatiseringsoplossingen zet Irmato in veel gevallen gebruikte robots in, die vóór hergebruik aan een retrofit-proces worden onderworpen. Dankzij signaaloverdracht met IP67 draadloze modulen van Weidmüller, gebaseerd op de SAI Active Remote I/O, wordt dit proces aanzienlijk vereenvoudigd en verkort.

Applicatie met draadloze communicatie waarbij de SAI draadloze module op de grijparm van de robot ook nog eens moet voldoen aan beschermingsklasse IP67.'
Applicatie met draadloze communicatie waarbij de SAI draadloze module op de grijparm van de robot ook nog eens moet voldoen aan beschermingsklasse IP67.
1/1

De Irmato Groep is een multidisciplinair ingenieurs- en adviesbureau voor de machine- en apparatenbouw. Irmato kan een grote verscheidenheid aan projecten aan, van engineering tot projectbeheer en projectuitvoering en houdt zich ook bezig met het realiseren van automatiseringsoplossingen door middel van robots. Daarbij vormen de robots het hart van de productiecellen. Ze worden flexibel ingezet voor allerlei producttoepassingen.

Als systeemintegrator en dienstverlenend bedrijf zet Irmato zowel nieuwe als gebruikte robots in.

In veel gevallen is het gebruikelijk om goed onderhouden robots over te nemen die al eerder zijn ingezet in een bedrijfstak waarin ze vanwege continu vernieuwde technologieën slechts zeer korte tijd zijn gebruikt. Irmato maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van aanbieders van robots en kan daardoor snel en doelgericht een robot leveren die exact voldoet aan de eisen van de klant. In een speciaal retrofit-centrum van de Irmato Groep wordt deze robot schoongemaakt, indien nodig gereviseerd en ten slotte aan de hand van een vooraf gedefinieerde checklist gecontroleerd.

Draadloos

De gerepareerde robots worden vervolgens ingezet in een automatiseringsoplossing. "Voor ons is de grote uitdaging om de robots in zo kort mogelijke tijd geschikt te maken voor hun nieuwe taak, door middel van een passende bedrading", vertelt Alex van Erven, projectmanager bij Irmato. In de regel neemt de bedrading twee dagen in beslag. Om deze tijd te verkorten is Irmato op zoek gegaan naar een efficiëntere oplossing - en deze heeft zij ook gevonden, namelijk de draadloze SAI-modulen van Weidmüller.

"De draadloze technologie beantwoordt precies aan onze behoeften, want nu hoeven we alleen nog maar een 24 V-voorziening te installeren voor de modulen en eventueel de luchtdruk in de robotarmen", aldus van Erven. Voor de signaaloverdracht werkte Irmato voorheen met draaidoorvoeringen, maar die waren vaak niet stabiel genoeg voor dit type toepassingen. Door de draaiende bewegingen van de robots raakt bij de afgeschermde signaalleidingen na verloop van tijd de afscherming beschadigd, zodat de leidingen moeten worden vervangen. Dat betekent niet alleen hoge materiaalkosten, maar ook een aanzienlijke tijdsinvestering. Al deze problemen zijn in één keer opgelost met de draadloze SAI-modulen, die een betrouwbare signaaloverdracht zonder kabel mogelijk maken.

 

Lees het gehele artikel in de juni-editie van a&b

bron: a & b

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden