Laatste nieuws:

ETTEN-LEUR, 30 mei 2010 22:12

DHV reikt vijftigste kwaliteitsscan bedrijventerreinen uit

Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland, heeft de vijftigste door DHV uitgevoerde kwaliteitsscan van een bedrijventerrein in ontvangst genomen. Hij kreeg het rapport over het bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur uit handen van DHV-adviseur en initiator van de scan, Herman Timmermans.

Uitreiking vijftigste kwaliteitsscan bedrijventerreinen. Van links naar rechts: Bernd Roks (Wethouder gemeente Etten-Leur), Ad van der Heijden (hoofd Bedrijventerreinen van de BOM), Loek Hermans (voorzitter MKB Nederland), Piet Besselink (Raad van Bestuur DHV), Jan van Dijk (bestuurslid van de Stichting Keurmerk Bedrijventerreinen), Herman Timmermans (leading professional DHV). (foto: DHV)'
Uitreiking vijftigste kwaliteitsscan bedrijventerreinen. Van links naar rechts: Bernd Roks (Wethouder gemeente Etten-Leur), Ad van der Heijden (hoofd Bedrijventerreinen van de BOM), Loek Hermans (voorzitter MKB Nederland), Piet Besselink (Raad van Bestuur DHV), Jan van Dijk (bestuurslid van de Stichting Keurmerk Bedrijventerreinen), Herman Timmermans (leading professional DHV). (foto: DHV)
1/1

Hermans: "Met deze scan kunnen we verloedering van bestaande bedrijventerreinen voorkomen. Het is een prachtig instrument om te laten zien hoe een bedrijventerrein ervoor staat." Revitalisering van bestaande bedrijventerreinen is minstens zo belangrijk voor het midden- en kleinbedrijf als de aanleg van nieuwe, aldus Hermans.

Piet Besselink, lid van de Raad van Bestuur van DHV, wees op het belang van de scan voor buitenlandse ondernemingen. "Het buitenland kijkt naar hoe we hier omgaan met ons vestigingsklimaat. Met deze scan beschikken we over een duidelijk, transparant instrument dat daar snel duidelijkheid in schept. In Nederland zelf kan het fungeren als een soort smeerolie om besluitvormingsprocessen in dit land sneller te doen verlopen."

Jan van Dijk, bestuurslid van de Stichting Keurmerk Bedrijventerreinen vanuit werkgeversorganisatie VNO-NCW, gaf aan tevreden te zijn over de kwaliteitsscan. "Het is een goed instrument voor ondernemers, want zij vinden vooral waardebehoud en waardecreatie belangrijk. Daarnaast heeft de overheid haar duurzaamheiddoelstellingen. Natuur- en milieuorganisaties waarmee we samenwerken, zijn vooral gericht op het milieu. Deze scan combineert al deze doelstellingen."

Vosdonk scoort nu drie sterren en heeft potentie voor vier sterren. De gemeente Etten-Leur, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en ondernemers van Vosdonk richten zich nu op de maatregelen die getroffen moeten worden om de extra ster in de wacht te slepen: meer groen, stedenbouwkundige eenheid en multifunctioneel gebouwgebruik.

Sterrensysteem voor bedrijventerreinen

De Kwaliteitsscan Bedrijventerreinen wordt in de vorm van een nulmeting uitgevoerd. Een bedrijventerrein kan 0-5 sterren scoren, vergelijkbaar met de hotelsterren. Deze systematiek maakt meteen inzichtelijk wat het kwaliteitsniveau is van het bedrijventerrein en wat ondernemers er kunnen en mogen verwachten. De afgelopen drie jaar scande DHV tientallen bedrijventerreinen in Nederland, vooral in Overijssel, Noord-Brabant en Limburg.
De Kwaliteitsscan Bedrijventerreinen biedt naast de nulmeting ook oplossingsrichtingen en maatregelen. Op basis van de behaalde score en de beoogde maatregelen, maken publieke en private organisaties afspraken over verbetermogelijkheden en over de ambitie voor het bedrijventerrein. De toepassing van een sterrenkwalificatie draagt bij aan het prioriteren van maatregelen. Per te behalen ster worden de aan te pakken knelpunten weergegeven.
In 2009 omarmde de Stichting Keurmerk Bedrijventerreinen dit sterrensysteem van DHV. Daarmee is de scan onafhankelijk geworden en door meerdere gecertificeerde partijen uit te voeren.

bron: DHV

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden