DELFT, 25 mei 2010 11:44

Inspectie en onderhoud van elektrische installaties in een explosiegevaarlijke omgeving

Om zo veilig mogelijk te kunnen werken met elektrische installaties in een explosiegevaarlijke omgeving zijn onder meer de normen NEN-EN-IEC 60079-17 en NEN-EN-IEC 60079-19 ontwikkeld. NEN Cursussen organiseert op 6 oktober 2010 de cursus 'Inspectie en onderhoud van elektrische installaties in een explosiegevaarlijke omgeving'.

Tijdens deze eendaagse cursus wordt dieper ingegaan op de inhoud van NEN-EN-IEC 60079-17. De cursus geeft antwoord op de vraag welke eisen deze norm stelt aan inspectie en onderhoud en wat dat betekent voor werkzaamheden. NEN-EN-IEC 60079-19 stelt eisen aan de procedures op het gebied van reparatie, revisie en renovatie van materieel. De cursist leert hoe hij deze norm kan gebruiken om reparatiewerkzaamheden aan te sturen. Praktijkvoorbeelden verduidelijken hoe de normen toegepast kunnen worden om op een veilige manier elektrische installaties te inspecteren en te onderhouden.

De cursus is bedoeld voor beheerders en/of eigenaars van arbeidsplaatsen met explosiegevaar, medewerkers van technische (onderhouds-)diensten die verantwoordelijk zijn voor de elektrische installaties en inspecteurs.
Meer informatie over deze cursus is te verkrijgen bij NEN Cursussen, telefoon (015) 2 690 188, e-mail cursussen@nen.nl of op www.nen.nl/cursusatexinspectie.

bron: NEN

Foto's:

explosie

© Aandrijvenenbesturen.nl