AMERSFOORT, 15 mei 2010 13:28

Van Rotterdam naar Rome op gebruikte frituurolie

Advies- en ingenieursbureau DHV doet mee aan `Wonders of Waste' rally en vertrekt donderdag 13 mei op gebruikte frituurolie naar Rome. `Wonders of Waste' is een 1600 kilometer lange rit van Rotterdam naar het Colosseum in Rome. Deelnemers mogen alleen gebruikte frituurolie als brandstof gebruiken en moeten deze onderweg gratis zien te krijgen.

De organisator van de rally, The 7 Adventures, wil hiermee laten zien dat gebruikte frituurolie geen afval is maar recyclebaar en een milieuvriendelijke brandstof.

Aanvoerder Bart Manders van het vierkoppige DHV-team en adviseur milieu en duurzaamheid bij DHV: "Door aan deze ludieke actie mee te doen willen we mensen bewuster laten worden dat afval mits goed ingezameld, een nieuwe brandstof kan zijn. In ons werk adviseren we over groene stroom uit afvalwater, groen gas uit biomassa en bakstenen van vervuilde baggerspecie. Dus waarom dan ook geen groene brandstof van gebruikte frituurolie?"

De teams vertrekken op donderdag 13 mei om 10.00 uur vanaf de markt (kruising Meent-Binnenrotte) in Rotterdam. Ze worden zondag 16 mei verwacht bij het Colosseum in Rome.

Biodiesel sponsorproject Zambia

Het sponsorgeld dat met deze rally wordt ingezameld is voor de aanplant van een plantage met de Jathropha-plant bij het dorp Macha op het platteland van Zambia. De plantage kan binnen drie jaar voldoende biodiesel produceren voor de energiebehoefte van het dorp.

Het DHV-team is te volgen op twitter.com/teamDHV en teamdhv.blogspot.com.

bron: DHV

Foto's:

dhv

Het DHV-team met hun auto. V.l.n.r.: Patrick Mol, Wieger Rupert, Joep van Steen en Bart Manders.

© Aandrijvenenbesturen.nl