, 8 mei 2010 00:05

Opleiding Master Industriële Innovatie

In september start de nieuwe deeltijdopleiding ‘Master Industriële Innovatie'. Het is een twee jaar durende deeltijdopleiding waarbij de deelnemers alle aspecten van innovatie leren. De eerste groep begint in september 2010.

Na een voorbereidingstijd van bijna twee jaar hebben de vertegenwoordigers van de vier hogescholen (Rotterdam - Zeeland - Saxion Hogeschool Enschede en Fontys Hogescholen in Venlo) hun handtekening gezet onder de overeenkomst. Initiatiefnemer van de opleiding is de Stichting voor Industriebeleid en Communicatie (SIC). Zij ziet de masteropleiding als de ontbrekende schakel in het technisch onderwijs en in het bijzonder een opleiding die gericht is op industriële innovatie.

Het innovatieproces en het eigen bedrijf staan centraal in de opleiding. Alle opdrachten die de deelnemers moeten uitvoeren en de masterthesis zijn gerelateerd aan het bedrijf waar de deelnemer werkzaam is.
De opleiding bestaat uit een kick-off, vier modules en een meesterproef. In de kick-off maken de deelnemers kennis met elkaar, voeren ze een zogenoemde ‘nulmeting' uit en stelt men een leerplan op voor de persoonlijke ontwikkeling.

Om toegelaten te worden tot de ‘Master Industriële Innovatie' dienen deelnemers bij aanvang van de studie te beschikken over een afgerond ingenieursdiploma of bacheloropleiding op HBO- of WO-niveau met technische richting en minimaal vier jaar werkervaring in de industrie of relevant adviesbureau.

Bovendien moeten ze de mogelijkheid hebben om in het tweede studiejaar de verantwoordelijkheid te krijgen over een nieuw innovatietraject binnen het bedrijf van de werkgever.

bron: Metaalunie

Foto's:

mii

Vertegenwoordigers van de hogescholen tekenen de overeenkomst

© Aandrijvenenbesturen.nl