Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 8 mei 2010 23:19

Digitale kansen voor ondernemers in de plaatbewerking

De Federatie Metaalplaat (FDP) en Nederland Digitaal in Verbinding hebben samen de website www.fdpdigitaalondernemen.nl gelanceerd. Ondernemingen die actief zijn in de plaatbewerking kunnen hier op een heel praktische manier ontdekken wat het digitaliseren van processen hen kan opleveren.

'
1/1

FDP, Federatie Metaalplaat, is een brancheoverschrijdend platform voor productie-eigenaren (OEM-ers), plaatverwerkers, handelaren en distributiecentra, producenten van plaatmateriaal en toeleveranciers aan de maakindustrie. Door innovatie en vernieuwing wil men de concurrentiekracht van de keten versterken en daarom neemt de FDP deel aan het brancheprogramma van Nederland Digitaal in Verbinding.

Begonnen werd met een inventarisatie onder FDP-leden. Er bleek veel belangstelling voor tijdsbesparing en kostenreductie. De resultaten van dit onderzoek zijn vertaald in vier kansen voor ondernemers. Die kansen vormen de basis van de website www.fdpdigitaalondernemen.nl. Deze website is onthuld door Frederik Lodeizen (directeur FDP), Houk Nolten (innovatieadviseur bij Syntens), Dirk Minne Vis (Regiodirecteur Syntens). Voor alle vier de onderdelen wordt uitgelegd wat digitaliseren de onderneming oplevert. Ook worden tips en adviezen verstrekt hoe ondernemers hier direct mee aan de slag kunnen gaan.

Bij de totstandkoming van de website waren veel personen betrokken. Naast diverse adviseurs van Syntens zijn dit o.a. de klankbordleden van de FDP, kennisleveranciers TNO, IPL, KCLA en natuurlijk de bouwer van de website Bizzmark. Syntens, partner in Nederland Digitaal in Verbinding, bracht de FDP in contact met deze partijen.

bron: Syntens

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden